Η μάχη της Ανδριανής με τον καρκίνο και το θαύμα του Αγίου Εφραίμ

Η μάχη της Ανδριανής με τον καρκίνο και το θαύμα του Αγίου Ευφραίμ

Σε ηλικία 17μιση ετών, το κορίτσι τέθηκε αντιμέτωπη με τον καρκίνο και τελικά βγήκε νικήτρια από το Παιδογκολογικό του Μακάρειου Νοσοκομείου. Σε αυτή την πορεία των δυόμιση χρόνων, από τη διάγνωση μέχρι την αποθεραπεία της, έζησε άσχημες, όμορφες και κάποιες περίεργες στιγμές.

«Προς τα τέλη του 2018 άρχισα ξαφνικά να εμφανίζω κουβαράκια σε όλο μου το σώμα. Το είπα αμέσως στη μητέρα μου και στην αρχή μου είπε να μην ανησυχώ, γιατί δεν είναι τίποτα. Οι μέρες περνούσαν και εγώ άρχισα να αρρωσταίνω χωρίς λόγο, άρχισα να φουσκώνω και να βάζω κιλά. Πήγαμε στον γιατρό, τα είδε και μου είπε δεν είναι κάτι, αλλά αποφάσισε να κάνουμε ένα Ultrasound. Από το Ultrasound, ο γιατρός βρήκε δύο κουβαράκια, ένα που ήταν καλοήθης όγκος και ένα που δεν ήταν. Τότε, μας παρέπεμψε να κάνουμε βιοψία και μετά από μέρες δεν λάβαμε κάποια απάντηση. Πήρα τηλέφωνο στο χημείο και μας είπαν ότι θα μας έστελναν τα αποτελέσματα σε έξι μήνες».

Τελικά, η μητέρα της Ανδριανής επικοινώνησε με μια γνωστή της, που εργαζόταν στο χημείο και αφού τη ρώτησε πότε είναι το ραντεβού τους με το γιατρό, της ετοίμασε τα αποτελέσματα.

«Πήραμε τα αποτελέσματα, πήγαμε στον γιατρό, τα είδε, αλλά δεν μας είπε τίποτα. Δεν ήθελε να μας πει. Μας έστειλε να πάμε σε αιματολόγο και εκείνος ο γιατρός μας είπε ότι το μωρό ήταν σοβαρά. Μας ανακοίνωσε ότι είχαμε λευχαιμία. Είπαμε ότι και να είναι θα το διαχειριστούμε», θυμάται με τη συγκίνηση στα μάτια της να είναι ευδιάκριτη, η κ. Ιωάννου.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έπρεπε να αρχίσουν να διαχειρίζονται το φόβο τους και να ανεβαίνουν τον Γολογοθά, που τους επιφύλαξε η ζωή. Από τις αναλύσεις που έκανε η Ανδριανή διαφάνηκε πως αντιμετώπιζε δύο ειδών λευχαιμίες. Η μια ήταν οξεία λευχαιμία και η άλλη «Τ» λεμφοβλαστική.

Για την πρώτη έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση, αλλά η 20χρονη από την πρώτη στιγμή ένιωθε βαθιά μέσα της, ότι δεν θα χρειαζόταν να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Το οραμα με τον Αγιο Εφραιμ

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2018 λοιπόν, η Ανδριανή εισήχθη στο Μακάρειο Νοσοκομείο και άρχισε κανονικά τις θεραπείες της, ενώ ξεκίνησε προετοιμασία για την μετάβασή της στη Γερμανία, όπου θα υποβαλλόταν σε μεταμόσχευση. Τότε, είδε για πρώτη φορά τον Άγιο Εφραίμ. 

«Ήταν Χριστούγεννα του 2018, και σε κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι τι ώρα, κοιμήθηκα. Τότε είδα ένα άνθρωπο να μπαίνει στο δωμάτιο μου και να μου λέει ότι και να γίνει μην φοβηθείς. Του μιλούσα κανονικά, τον ρωτούσα ποιος είναι και του έλεγα “τι εννοείς να μην φοβηθώ”; Μου απάντησε ότι δεν θα μου πει ποιος είναι και μου επανέλαβε πως ότι και να γίνει, μην φοβηθείς. Εκείνη τη στιγμή ήρθε στο δωμάτιο η γιαγιά μου και μου λέει με “ποιον μιλάς;”. Της είπα, “δεν είδες τον άνθρωπο που έφυγε από το δωμάτιο”; Μου λέει “κανένας δεν ήρθε, κοιμήσου και θα τα πούμε αύριο”.

Μετά άρχισαν οι χημειοθεραπείες για μια εβδομάδα και έλεγχο του μυελού, αλλά δεν έβρισκαν τίποτα. Καθάρισαν όλα. Φτάσαμε στην άνοιξη του 2019 και μια μέρα ήρθε ο διευθυντής του παιδογκολογικού, δρ. Λοΐζος Λοΐζου, με αγκάλιασε και άρχισε να κλαίει. Μου έλεγε ότι είναι τόσα χρόνια στο Μακάρειο και πρώτη φορά έβλεπε ένα μωρό να έχει τόσο μεγάλη πίστη και δύναμη. Τα καταφέραμε».

Πηγή: nassosblog