Η κακοκαιρία σαρώνει την Κύπρο: Σφοδροί άνεμοι ξεσηκώνουν στέγες – Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές

Κακοκαιρία πλήττει από εχθές το βράδυ την Κύπρο με τα φαινόμενα να είναι τόσο έντονα, που ακόμα και στέγες σπιτιών ξεκολλούν από τη θέση τους.

Ραγδαίες βροχοπτώσεις και σφοδροί άνεμοι είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του καιρού, ενώ είναι σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Μάλιστα, οι άνεμοι φτάνουν σε ένταση μέχρι και τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με το δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η συνολική βροχόπτωση μπορεί να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια 6 ωρών.

Ξεκόλλησε στέγη στην Ξυλοφάγου

Χωρίς στέγη έμεινε σπίτι στη Ξυλοφάγου λόγω των ισχυρών ανέμων και της κακοκαιρίας που πλήττει την Κύπρο.

Όπως θα δείτε και στις εικόνες που δημοσιεύει η σελίδα Kitasweather, στέγη στη Ξυλοφάγου «πέταξε» κυριολεκτικά από τους θυελλώδεις άνεμους. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αν και μια οικογένεια έμεινε χωρίς σπίτι Παραμονή Χριστουγέννων.

Χωρίς ρεύμα περιοχές σε όλο το νησί

Διακοπές ρεύματος λόγω βλαβών στο δίκτυο της ΑΗΚ παρουσιάζονται σε περιοχές Παγκύπρια: σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.

Στην Λευκωσία επηρεάζονται περιοχές στο Δάλι, στη Λεμεσό περιοχες σε Άγιο Νικόλαο, Κάτω Πολεμίδια, Ύψωνας, Κολόσσι, στη Λάρνακα περιοχές σε Τερσεφάνου, Ψεματισμένος, Ξυλοφάγου, Ορμίδεια και στην Πάφο περιοχή στη Τσάδα.