Η Ιατρική του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Νοσοκομείο Πάφου συμπράττουν για την πρακτική των φοιτητών

Εγκαινιάστηκε σήμερα η συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συμφωνίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με το Υπουργείο Υγείας και τη Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ, οι κλινικές του ΓΝ Πάφου θα αρχίσουν να δέχονται, από αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά, φοιτητές, για πρακτική εξάσκηση, σύμφωνα με τον Δρα Ιωσήφ Μουτήρη Ακαδημαϊκό Συντονιστή από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Σε γραπτή του δήλωση ο δρ. Μουτήρης αναφέρει πως αρχίζοντας από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, 55 φοιτητές που φοιτούν στα δύο τελευταία έτη της σχολής (MBBS program), θα προσέλθουν στο Νοσοκομείο Πάφου για την εξάσκηση τους.

Για το σκοπό αυτό έγινε σήμερα συνάντηση του Συντονιστή Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων δρα J. Joseph και της Συντονίστριας Κλινικής Εκπαίδευσης κ. Ιωαννίδου, με τους διευθυντές ή υπευθύνους των κλινικών του Νοσοκομείου, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του προγράμματος.

Όπως αναφέρεται, η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι η πρώτη που λειτούργησε στη Κύπρο σε συνεργασία με το St George’s Medical School του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, οι δε φοιτητές προέρχονται από διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένων χωρών της Ευρώπης, της Αμερικής και της Μ. Ανατολής.

Ο δρ Μουτήρης αναφέρεται τέλος στη μεγάλη εμπειρία αλλά και στο μεγάλο όφελος που θα έχουν ως Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αλλά και ως ιατροί από την συγκεκριμένη συνεργασία.