Η φωτογραφία με περιπολικό από την Κύπρο που εξοργίζει

Στην χώρα μας, καθώς και σε άλλες, γινόμαστε συχνά μάρτυρες συμπεριφορών που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν το λιγότερο αγενείς.

Η πιο συνηθισμένη είναι εκείνη που θέλει, αυτοκίνητα, τραπεζάκια, καρέκλες και πινακίδες να παρεμποδίζουν την διέλευση ατόμων με προβλήματα όρασης ή κινητικές δυσκολίες.

Ποιος θα ξεχάσει, άλλωστε, το αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού που είχε αποκλείσει τη ράμπα πεζοδρομίου στη Λεμεσό, πριν περίπου έναν χρόνο;

Μία φωτογραφία που αναρτήθηκε σε λογαριασμό στο Facebook εξοργίζει, αφού παραβιάζει βασικούς κανόνες ευγενικής συμπεριφοράς και οδικού κώδικά. Ένα αυτοκίνητο έχει παρκάρει πάνω σε ράμπα αναπήρων και σε διάβαση τυφλών, μπροστά από καφετέρια.

Το εξωφρενικό είναι ότι το αυτοκίνητο δεν ανήκει σε κάποιον απλό πολίτη, ο οποίος παραβιάζει τον νόμο, αλλά σε άτομα τα οποία εργάζονται για να τον προστατεύουν και να τον επιβάλλουν. Το όχημα, όπως αντιλαμβάνεστε, ανήκει στην Αστυνομία και έχει σταματήσει πάνω σε πεζοδρόμιο εμποδίζοντας τη διέλευση ατόμων με κινητικά προβλήματα ή δυσκολίες στην όραση, καθώς και σε μαμάδες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους!

Στο σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία αναφέρεται πως αυτή ανήκει στην μουσικό Χριστίνας Γεωργίου, ενώ την είδαμε στον προσωπικό λογαριασμό του Αντώνης Σκορδίλης στο Facebook.

Δείτε εδώ την αρχική ανάρτηση.