Η Ευρυδίκη διαβάζει τον «Πόνγκο, τον Σπάνιο Μωβ Ελέφαντα» για τα παιδιά με σπάνιες παθήσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, μια διδακτική ιστορία έρχεται να ζωντανέψει στις οθόνες  μέσα από τη σελίδα «Για τον Αντώνη με Αγάπη» στο Facebook

Στόχος να διοχετεύσουμε στα παιδιά μας το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της δύναμης της αγάπης προς τους ανθρώπους με σπάνιες παθήσεις.

Η αφήγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα 16:00 από την αγαπημένη τραγουδίστρια Ευρυδίκη με τη συμμετοχή του παλιάτσου Παταπούφα (κοινωνιολόγος Ραφαέλλα Πενταρά) στη σελίδα Για τον Αντώνη Με Αγάπη

Συντονιστείτε!

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων καθιερώθηκε το 2008 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) και τιμάται έκτοτε την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου,.

Σκοπός αυτής της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινή γνώμης και την άσκηση πίεσης, προκειμένου το σύστημα υγείας και πρόνοιας να προσαρμόζεται στους πάσχοντες από σπάνιο νόσημα, την πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων τους.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι περίπου 8.000 καταγεγραμμένες ως σπάνιοι νόσοι πλήττουν με βάση εμπειρικές μελέτες το 10% του πληθυσμού.

Σε αυτές περιλαμβάνονται κυρίως εκφυλιστικές νόσοι του νευρικού συστήματος και ορισμένοι τύποι καρκίνου, που εφόσον δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και συστηματοποιημένα καθιστούν τους ασθενείς ανήμπορους να αυτοεξυπηρετηθούν ακόμη και στα βασικά, ενώ η εξέλιξή τους αποβαίνει αρκετές φορές μοιραία, μέσα σε κατάσταση αφόρητου πόνου για τους πάσχοντες.