Η επικίνδυνη μόδα των fidget spinners ήρθε και στην Κύπρο – Η καταγγελία μιας μάνας για το σοβαρό τραυματισμό του παιδιού της

Το απόλυτο παιχνίδι που έχει κλέψει τις καρδιές παιδιών και εφήβων και έχει γίνει η απόλυτη μανία στις παρέες του είναι το Fidget Spinner που πλέον έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του και στην κυπριακή αγορά.

Αν ανήκετε στους ελάχιστους γονείς που τα παιδιά τους δεν το έχουν ακόμα ζητήσει και δεν ξέρετε περί τίνος πρόκειται να σας ενημερώσουμε ότι ένα gadgetάκι που περιστρέφεται με τη βοήθεια των δαχτύλων.

Τι είναι το Fidget Spinner 

Το fidget spinner αποτελείται από δύο κυρίως κομμάτια: ένα κεντρικό στήριγμα- βάση το οποίο είναι για να μπορεί το παιχνίδι να κρατιέται μεταξύ δείκτη και αντίχειρα και έναν περιστρεφόμενο έλικα που γυρίζει όταν το «χτυπάς» με το ελεύθερο σου χέρι. Υπάρχουν και πιο τρελά σχέδια τα οποία όμως ακολουθούν αυτό το βασικό μοτίβο.

Αρχικά κατασκευάστηκε με σκοπό τη χαλάρωση από το στρες και με απώτερο σκοπό να βοηθήσει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και παιδιά με αυτισμό, ώστε να συγκεντρώνονται στην τάξη. Το παράδοξο είναι ότι η χρήση του έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα και αντιδράσεις από τους δασκάλους, καθώς αποσπούσε την προσοχή των μαθητών κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Μάλιστα, αρκετοί ήταν οι γυμνασιάρχες στη Βρετανία που αποφάσισαν να το απαγορεύσουν στα σχολεία.

https://youtu.be/esmCixacQtA

Το νέο παιχνίδι μανία κατέκτησε τις προτιμήσεις των παιδιών όλων των ηλικιών καθώς όπως τονίζουν πολλοί από τους μανιώδεις παίκτες η  αίσθηση που προκαλεί το κράτημα του γρήγορα κινούμενου έλικα καθώς αυτός γυρίζει στον αέρα είναι μοναδική και κυρίως εθιστική.  Ενώ γυρίζει το Spinner μπορεί να τοποθετηθεί παντού: από το χέρι και τα δάχτυλα έως το μέτωπο και την μύτη, ενώ οι ακόμα  πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν να το πιάσουν στον αέρα ενώ περιστρέφεται.

Όπως καταλαβαίνετε η εν λόγω συνήθεια εκτός από διασκεδαστική μπορεί να εξελιχθεί σε άκρως επικίνδυνη καθότι η γρήγορη περιστροφή εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο τραυματισμού στο σημείο που θα τοποθετηθεί.

Εξαιτίας της εθιστικής τους φύσης μερικά σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει να τα απαγορεύουν, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει το παιχνίδι από το να βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα σχολικά προαύλια.    Η βιομηχανία παραγωγής των fidget spinners έχει εκτοξευτεί τον τελευταίο μήνα και έχει δημιουργήσει μια τεράστια γκάμα διαφορετικών τύπων και μοντέλων. Παράλληλα πλήθος από video στο Υoutube έχουν δημιουργηθεί με tutorials, κόλπα, κριτικές και συχνές ερωτήσεις για το τρόπο παιξίματος.

Τα Fidget Spinners sold out και στην Κύπρο

Στην Κύπρο υπάρχουν αρκετά περίπτερα και καταστήματα, τα οποία σπεύδουν να διαφημίσουν την άφιξη νέων spinners, τα οποία γίνονται ανάρπαστα σε χρόνο ρεκόρ καθώς οι φανατικοί τους θέλουν να εμπλουτίζουν διαρκώς τη συλλογή τους με πολλούς χρωματισμούς και διάφορα μεγέθη.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγωγείς του συγκεκριμένου προϊόντος στην κυπριακή αγορά είναι αρκετοί. Το Spinner διατίθεται σε διάφορα χρώματα και σχήματα, με ή χωρίς φωτισμό, ενώ χρησιμοποιείται τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες. Τα προαύλια των σχολείων εν ώρα διαλείμματος είναι απόλυτα παραδομένα στους στροβιλισμούς των Spinners και οι μαθητές δεν χορταίνουν να κάνουν κόλπα και επίδειξη των δυνατοτήτων που έχουν αποκτήσει χάρη σε αυτό το παιχνίδι.

Η καταγγελία μιας μάνας για το σοβαρό τραυματισμό του παιδιού της 

Όπως προαναφέρθηκε το παιχνίδι δεν είναι ακίνδυνο και ήδη έγινε η πρώτη καταγγελία μιας μητέρας που καταγγέλει μέσω Facebook την περιπέτεια υγείας της κόρη της. Διαβάστε τη συγκλονιστική ανάρτηση της μητέρας.