Η ειδικός απαντά: Πότε λήγουν τα αρώματα; Ποια έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής;

Η εύρεση ενός αρώματος με το οποίο θα αποκτήσετε εμμονή είναι σαν να κερδίζετε το λαχείο! Έτσι, μόλις επενδύσετε σε ένα άρωμα, θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διατηρήσετε τη μακροζωία του. Επειδή δεν έχει σημασία πόσο υπέροχα είναι, όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν!

Ορισμένες πρακτικές μπορούν στην πραγματικότητα να αλλάξουν τη χημική σύνθεση ενός αρώματος, κάνοντάς το να λήξει γρηγορότερα. Παρακάτω, η Amandine Pallez, διευθύντρια δημιουργικού στη Bvlgari Parfums, μας βοηθά να καταλάβουμε πότε έχει λήξει το άρωμά μας.
Τι συμβαίνει όταν λήξει το άρωμά μας;

Τυπική διάρκεια ζωής

Οι περισσότεροι κατασκευαστές αρωμάτων προτείνουν να πετάξετε το μπουκάλι ύστερα από ένα έως τρία χρόνια (ελέγξτε την ετικέτα), αλλά επειδή το άρωμα δεν λήγει με την ίδια έννοια όπως το φαγητό, μερικές φορές είναι εντάξει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα μπουκάλι για τέσσερα, ακόμη και πέντε χρόνια.

Η Pallez επιβεβαιώνει ότι πράγματι, το άρωμα έχει ημερομηνία λήξης. Ωστόσο, «δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας». Αυτό που είναι σημαντικό να προσέξετε, είναι η χημική σύνθεση του αρώματος.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το άρωμά σας στο Infowoman.gr