Γραμμή στήριξης για παιδιά και γονείς εν μέσω εγκλεισμού – Το Hope for Children δίπλα στις οικογένειες

Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στα παιδιά της Κύπρου έχει κάνει το «Hope For Children» CRC Policy Center, ανακοινώνοντας την εγκαθίδρυση της τηλεφωνικής Γραμμής Βοήθειας 1466.

Η Κύπρος έχει εισέλθει σε μια δεύτερη περίοδο εγκλεισμού με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού Covid-19, αφήνοντας προσωρινά στο περιθώριο τις θετικές μέρες που όλοι περίμεναν να βιώσουν με τον ερχομό της νέας χρονιάς. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων καλείται να βρίσκεται στο σπίτι μοιράζοντας το χρόνο της μαζί με τα παιδιά, παρέχοντας φροντίδα.

Το “Hope For Children” CRC Policy Center, επιθυμεί να  επιστήσει την προσοχή στη στήριξη που χρειάζονται παιδιά, γονείς και όσοι ενήλικες βρίσκονται στο σπίτι για να φροντίσουν παιδιά, εγγόνια ή ακόμη και ανήλικους που τους παρέχουν φροντίδα καθώς αυτό αναλογεί στα εργασιακά τους καθήκοντα.

Χωρίς χρέωση η κλήση

Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, χωρίς χρέωση σε όποιον καλεί. Οι κλήσεις που πρόκειται να δέχεται η γραμμή βοήθειας θα μεταφέρονται στο εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και νομικών, αναλόγως των αναγκών των ατόμων που καλούν. Το Hope For Children, με στόχο την εφαρμογή πολυθεματικής και εξατομικευμένης προσέγγισης, εργοδοτεί 95 άτομα πλήρους απασχόλησης, ποικίλων ειδικοτήτων με εξειδίκευση σε θέματα προστασίας παιδιού.

Η Γραμμή θα παρέχει στήριξη σε παιδιά που βιώνουν κάθε είδος βίας και παραμέλησης όπως σχολικό εκφοβισμό, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, εκφοβισμό μέσω διαδικτύου, κ.α., και σε γονείς που αναζητούν καθοδήγηση για θέματα που αφορούν στα παιδιά τους.