Γονείς μοιράζονται τα χειρότερα δώρα που έχουν πάρει ποτέ τα παιδιά τους

Ένα από τα καλύτερα πράγματα με τις γιορτές και τα γενέθλια όταν έχεις παιδιά, είναι ότι κάποιος άλλος αγοράζει δώρα και παιχνίδια για εκείνα ενώ εσύ συνεχίζεις να ανησυχείς για όλα τα υπόλοιπα στη ζωή τους…

Υπάρχει, ωστόσο, ένα μικρό μειονέκτημα σε όλο αυτό. Τα παιχνίδια που το παιδί σου παίρνει ως δώρα του αρέσουν πολύ, αλλά -υπάρχει περίπτωση να- καταστρέφουν αργά και βασανιστικά τη δική σου καθημερινότητα.

Μιλάμε για παιχνίδια αποκρουστικά, φασαριόζικα και ακατάλληλα για την ηλικία τους. Μετά από ένα video που αναρτήθηκε στη σελίδα BreakWomb για το συγκεκριμένο θέμα χιλιάδες γονείς βρήκαν ευκαιρία να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες.

Μήπως σας θυμίζουν κάτι;

Παιχνίδια τύπου «Φτιάξ’το μόνος σου» 

«Στα περυσινά της γενέθλια η κόρη μου πήρε όχι ένα, αλλά τρία σετ με χάντρες για να φτιάχνει τα δικά της κοσμήματα. Τρια! Το αντιλαμβάνεστε; Φυσικά και δώρισα το ένα, αλλά δεν πρόλαβα να κάνω το ίδιο και με τα υπόλοιπα. Η κόρη μου τα είχε ανοίξει και τώρα βρίσκω παντού χάντρες, κλωστές, κουμπώματα και όλα τα σχετικά αντικείμενα, ακόμα και μέσα στα παπούτσια μου!»

Η θορυβώδης μηχανή του γκαζόν

«Ο ανηψιός μου κάποτε δώρισε στα παιδιά μου μια μηχανή του γκαζόν που μιλούσε, έκανε θορύβους κηπουρικής, έβγαζε φούσκες και χρειαζόταν περίπου 5 μπαταρίες! Από τότε έθεσα τον κανόνα «όχι άγχος, όχι παιχνίδια με θόρυβο, όχι παιχνίδια με μπαταρίες» για τα παιδιά των άλλων ΚΑΙ τα δικά μου!»

Το αξιολάτρευτο κουτάβι

«Το να σου κάνουν δώρο ένα κουταβάκι είναι ό,τι καλύτερο όταν είσαι παιδί και ό,τι χειρότερο όταν είσαι γονιός!»

Η διαβολική κούκλα

«Όταν η μεγάλη μου κόρη ήταν νήπιο ο άτεκνος, τότε, αδερφός μου της έκανε δώρο μια κούκλα που έπαιζε rock! Ναι, rock! Και όχι μόνο αυτό. Τραγουδούσε, κατανάλωνε τις μπαταρίες σαν να ήταν εργοστάσιο και κάθε λίγο την άκουγες να λέει: «Ας ροκάρουμε!». Ακόμα σχεδιάζω την εκδίκησή μου…»

Η σφυρίχτρα

«Ο άντρας μου πήρε στον 3 ετών γιο μας μια σφυρίχτρα! Όπως αντιλαμβάνεστε η σφυρίχτρα κάπου «χάθηκε» και κανείς δεν ξέρει πού είναι, εκτός από εμένα!»

Η ανατριχιαστική φωνή

«Κάποτε έκαναν δώρο στο γιο μου ένα σινθεσάιζερ για παιδιά! Ήταν πράγματι πολύ όμορφο δώρο. Και έκλεινε και μόνο του, αλλά πριν το κάνει αυτό μια ανατριχιαστική και εξαϋλωμένη φωνή φώναζε «Αντίο» αφήνοντάς με κατατρομαγμένη μέσα σε ένα σιωπηλό και άδειο σπίτι!»

Όλα τα προϊόντα μακιγιάζ

«Η κόρη μου από τα δυο της χρόνια και μετά είχε στα συρτάρια της όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που υπάρχουν! Γιατί;»

Η ανθρώπινη κούκλα

«Μια κούκλα που έμοιαζε τόσο αληθινή που κάθε φορά που την έβλεπα στον καναπέ νόμιζα πως κάποιος είχε εγκαταλείψει ένα κοριτσάκι στον καναπέ μου».

Η καταναλωτική τσάντα

«Ένας φίλος δώρισε στην κόρη μου μια τσάντα που μιλούσε με τσιριχτή φωνή και έλεγε: «Πάμε για ψώνια!». Ναι, οι ρόλοι των φύλων διαχωρίζονται από μικρές ηλικίες…»

Kit ζωγραφικής και κατασκευων

«Αυτά είναι τα χειρότερα! Γιατί δίνεις στο παιδί μου χρυσόσκονες; Γιατί μισείς εμένα και το σπίτι μου τόσο πολύ; Γιατί;».

πηγή: goodhousekeeping.com