Γνωρίστε τον 12χρονο που ξεκινά σπουδές στην Αεροδιαστημική Μηχανική στο Πολυτεχνείο της Georgia

Συγκρατήστε το όνομα του Caleb Anderson, καθώς όπως φαίνεται είναι από αυτά που θα γράψουν ιστορία. Ο 12χρονος, ο οποίος έγινε δεκτός από τη MENSA σε ηλικία 3 ετών, ξεκινά να φοιτά εντός του μήνα στο Πολυτεχνείο της Georgia, στην πόλη από την οποία κατάγεται. Το παιδί-θαύμα, αφού εντυποσίωσε τον Πρόεδρο με τις απίστευτες γνώσεις του και την ικανότητά του να εκτιμά και να συγκρατεί σύνθετες πληροφορίες, έγινε δεκτός στο τμήμα της Αεροδιαστημικής Μηχανικής.

Η μητέρα του, Claire Anderson, εξηγεί πως “τίποτε από όσα έχει κάνει ο Caleb μέχρι σήμερα δεν μας έχει φανεί φυσιολογικό”. Όπως η ίδια λέει, σε ηλικία μόλις 4 εβδομάδων άρχισε να μιμείται τη φωνή της μαμάς του. Στα δύο του χρόνια μπορούσε να διαβάζει το Σύνταγμα των Η.Π.Α. Στα τρία έγινε δεκτός στη MENSA, ενώ παράλληλα με τις σπουδές του όλα αυτά τα χρόνια έχει μάθει Ισπανικά, Γαλλικά και Μανδαρινικά.

“Δεν είμαι τόσο έξυπνος, απλά ‘πιάνω’ γρήγορα τις πληροφορίες”, λέει ο ίδιος μιλώντας στα αμερικανικά μέσα, με εξαιρετική σεμνότητα.

“Θυμάμαι χαρακτηριστικά, να πηγαίνω στην Πρώτη τάξη του σχολείου και όλοι να είναι πολύ ψηλότεροι από εμένα, γιατί εγώ ήμουν 2 ετών -με το ζόρι περπατούσα”, προσθέτει γελώντας. Πολύ γρήγορα βρέθηκε στο Γυμνάσιο, όμως εκεί οι συμμαθητές δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικοί. “Με αντιμετώπιζαν σαν ανωμαλία”, λέει ο ίδιος, ο οποίος ολοκλήρωσε και τα μαθήματα του Λυκείου σε ηλικία 11 ετών και τον τελευταίο χρόνο σπουδάζει αεροναυπηγική στο Chattahoochee Technical College. Ο ίδιος ελπίζει να μπορέσει να λάβει μια μέρα υποτροφία στην Tesla, του Elon Musk.

Διαβάστε ακόμα: Γνωρίστε το 4χρονο παιδί-θαύμα με IQ 154 για το οποίο μιλά όλος ο κόσμος

Ωστόσο, οι γονείς του φιλοδοξούν να λάβει πιο ολιστική μόρφωση στο Πολυτεχνείο της Georgia. Επίσης, θέλουν να λάβει σημαντικά μαθήματα ζωής, έξω από τις σχολικές τάξεις.

“Θέλουμε να βεβαιωθούμε πως όταν θα είναι ενήλικας θα γίνει ένας εξαιρετικός σύζυγος, σπουδαίος πατέρας και καλός φίλος”, λέει το ζεύγος Anderson. Η μαμά του είναι κάτοχος Master στην εκπαίδευση και ο μπαμπάς του είναι στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είναι προφανές, όπως προσθέτουν, ότι τους είναι αδύνατον να τον βοηθήσουν πλέον με τα μαθήματά του. “Καταλάβαμε, όμως, ότι υπάρχουν κι άλλες γνώσεις που μπορούμε να του δώσουμε, ώστε να γίνει ένας άνθρωπος με καλοσύνη, συμπόνοια και που θα αναζητά πάντα το καλό στους άλλους.”

πηγή: dailymail.co.uk