“Για τους γονείς των παιδιών που ετοιμάζονται να… απογειωθούν: Ακούστε τι έχω να σας πω»

“Για τους γονείς των παιδιών που ετοιμάζονται να... απογειωθούν: Ακούστε τι έχω να σας πω"

Ένα τρυφερό κείμενο συμπαράστασης προς τους γονείς των παιδιών που ολοκληρώνονται φέτος της φοίτησή τους στο σχολείο και ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα στην ενήλικη πλέον ζωή τους -είτε αυτό είναι σπουδές σε κάποιο Πανεπιστήμιο, σε κάποια ιδιωτική σχολή, είτε δεν ξέρουν κι εκείνοι τι ακριβώς θα είναι- έγραψε η πολυαγαπημένη μαμά – blogger Amy Betters Midtvedt.

Η ίδια, η οποία βρέθηκε σε αυτή τη θέση πριν από ακριβώς έναν χρόνο, δημοσίευσε μαζί και μια φωτογραφία εκείνης και της κόρης της και ζητά να την ακούσουμε:

“Για τους γονείς των παιδιών που ετοιμάζονται να… απογειωθούν.

Για τους γονείς που περιηγούνται αυτή τη στιγμή στον κόσμο των Πανεπιστημίων, των υποτροφιών, των ιδιωτικών σχολών και όλη της παράνοιας που σχετίζεται με τις Εξετάσεις. Και που τα κάνουν όλα αυτά με τα έφηβα παιδιά τους στο πλευρό τους, με έναν κόμπο στο λαιμό, ένα σφίξιμο στο στομάχι και την ταχυπαλμία του έντονου ενθουσιασμού στην καρδιά.

Και για τους γονείς που αναρωτιούνται πότε το παιδί τους θα επιστρέψει στο σπίτι, γιατί οι εποχές των περιορισμών στο ωράριο και των οικογενειακών κανόνων μοιάζουν να έχουν παρέλθει -σίγουρα έχουν χαλαρώσει, παρόλο που το παιδί παραμένει κάτω από τη στέγη σας, καθώς πλέον επίσημα μπορεί να απολαύσει την ελευθερία του.

Για τους γονείς των παιδιών που στρεσάρονται για καλύτερους βαθμούς και συστατικές επιστολές και εργασίες τόσο απαιτητικές που τα φτάνουν στα όριά τους.

Και για τους γονείς που εύχονται να σφίξει λίγο τα λουριά το παιδί τους και να πιεστεί, μπας και περάσει σε κάποια σχολή.

Για τους γονείς των παιδιών που πραγματοποιούν τα όνειρά τους και βλέπουν ο κόπος τους τους να ανταμείβεται και γι’αυτό καμαρώνουν και γιορτάζουν.

Και για τους γονείς των παιδιών που δεν έχουν όνειρα ή κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση και που νιώθουν, ότι όλα καταρρέουν γύρω τους και. Και έτσι κρατούν τα ψηλά μωρά τους αγκαλιά και προσπαθούν να τα παρηγορήσουν στις πιο δύσκολες στιγμές τους.

Για τους γονείς των επιτυχόντων, των ονειροπόλων, αυτών που άργησαν να ‘ανθίσουν’ και όσων πασχίζουν.

Για τους γονείς που προσπαθούν να περπατήσουν πάνω σε τεντωμένο σχοινί, προκειμένου να παρέχουν την σωστή ποσότητα υποστήριξης αλλά και καλλιέργειας της ανεξαρτησίας, χωρίς όμως να ΄τρελαίνονται’ όταν διορίες χάνονται και υποχρεώσεις δεν εκτελούνται (ενώ μπορούμε ξεκάθαρα να δούμε πως αν τα παιδιά μας είχαν ακούσει, τα πράγματα δεν θα γίνονταν έτσι…).

Για όλους εσάς που προσπαθείτε να τα βγάλετε πέρα φέτος -αυτή την τελευταία μάλλον χρονιά που τα παιδιά σας είναι ακόμα ‘κάπως’ δικά σας.

Για όλους εσάς που ταλαντεύεστε έντονα ανάμεσα στο να κρατήσετε αυτά τα κομμάτια στην καρδιά σας για όλη σας τη ζωή, ενώ θέλετε και να τα σπρώξετε ελαφρά έξω από τη φωλιά σας, αφού πλέον δείχνουν να τα ξέρουν όλα!

Αυτή η χρονιά της… απογείωσης, δεν είναι για τους λιγόψυχους, φίλοι μου.

Αυτό είναι για εσάς, φίλοι μου και για τα παιδιά μας. Εύχομαι να τα καταφέρετε μαζί, καταφεύγοντας πάντα στην αγάπη, στην υπομονή, στον σεβασμό. Και σε πολλές κούπες καφέ.

Σας περιμένω στην άλλη πλευρά -πέρασα ό,τι περνάτε πέρσι και είναι όλα ok εδώ. Δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά είναι. Το’χετε.”

Διαβάστε ακόμα:

Μία προσευχή για τον μικρό Λούκα που παλεύει για δεύτερη φορά με τη λευχαιμία (εικόνες)

«Όλα τα παιδιά με σχολικά»: Χαρίζουμε χαμόγελα για μία ακόμη χρονιά στις ευάλωτες οικογένειες

«Μετά το Κουδούνι»: Διαθέσιμες θέσεις στo summer camp του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας