Φτιάξτε μόνοι σας το διασκεδαστικό παιχνίδι που μαθαίνει στα μικρά παιδιά τα χρώματα

Η διάκριση μεταξύ των χρωμάτων είναι μια σημαντική γνωστική δραστηριότητα στην οποία αρχίζουμε να εκπαιδεύουμε το παιδί μας -συνήθως- από την ηλικία των 16 μηνών.

Μια πολύ διασκεδαστική και εύκολη δραστηριότητα για να διδάξουμε στο μωράκι μας τα χρώματα μας παρουσίασαν οι cheirelproject.

Πριν ξεκινήσουμε το παιχνίδι συγκεντρώνουμε τα υλικά μας, τα οποία είναι ρολά χαρτιού υγείας τόσα, όσα και τα χρώματα που έχουμε στη διάθεσή μας (τέμπερες), πινέλα και γλωσσοπίεστρα.

Ξεκινάμε χρωματίζοντας, το πρώτο ρολό χαρτιού υγείας με ένα χρώμα από τις τέμπερες μας. Με τον ίδιο τρόπο χρωματίζουμε όλα τα ρολά χαρτιού, ώστε να αντιστοιχούν με ένα χρώμα.

Ώσπου να στεγνώσουν τα ρολά, μοιράζουμε τα γλωσσοπίεστρα είτε ίσα είτε άνισα σε τόσες «ομάδες», όσα είναι και τα χρωματιστά ρολά μας.

Έπειτα, βάφουμε την άκρη απο τα γλωσσοπίεστρα με ένα μικρότερο πινέλο σύμφωνα με την ομαδοποίηση που κάναμε προηγουμένως (δηλαδή, όσα γλωσσοπίεστρα μετρήσαμε για το ροζ ρολό, τόσα θα βάψουμε ροζ κλπ).

Τέλος, αφού στεγνώσουν τα ρολά και τα γλωσσοπίεστρα, τα απλώνουμε μπροστά μας, τα μπερδεύουμε και ξεκινάμε το παιχνίδι!

Πώς γίνεται το παιχνίδι

Μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι μπερδεύοντας τα γλωσσοπίεστρα, ώστε το παιδί μας να τα βάλει στη σωστή θέση.

Διαφορετικά μπορούμε να τοποθετήσουμε τα γλωσσοπίεστρα μπροστά από τα ρολά και να επιλέξει το παιδί μας από την αρχή σε ποιό αντιστοιχεί το κάθε ένα.

Θα μπορούσαμε στη θέση των χρωμάτων στα γλωσσοπίεστρα, να σημειώναμε λέξεις και αριθμούς καθώς και τον αντίστοιχο αριθμό ή λέξη στο ρόλο χαρτιού υγείας βάσει των αναγκών που έχει το κάθε παιδί.

Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα είναι ενδεικτική, καθώς κάθε παιδί αναπτύσσεται και αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα χρώματα.