Έρχονται νέα 40αρια!

Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, πιθανώς άνω των 40 βαθμών Κελσίου στο εσωτερικό, με πτώση τις επόμενες ημέρες, ανέφερε λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο ΚΥΠΕ.

Ο μετεωρολογικός λειτουργός, Παναγιώτης Γεωργίου, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι ο καιρός αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα μέχρι την Παρασκευή.

από το σαββατο

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή και συγκεκριμένα αναμένεται η μέγιστη θερμοκρασία να φτάσει τους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, τους 31oC-33οC στα παράλια, και 30oC στα ψηλότερα ορεινά, σημειώνοντας ότι είναι κοντά στις μέσες θερμοκρασίες για την εποχή. Από το Σάββατο φαίνεται ότι θα αρχίσει μια άνοδος μέχρι και την Κυριακή και Δευτέρα. Στο εσωτερικό, πιθανώς να είναι πάνω από 40oC την Κυριακή, ίσως και τη Δευτέρα, μετά αναμένεται να ακολουθεί μια πτώση, πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι θα είναι κυρίως αίθριος ο καιρός, ίσως με κάποιες αυξημένες νεφώσεις, και ενισχυμένους άνεμους στα παράλια, κυρίως στα νότια παράλια, μέχρι 5 μποφόρ.

Είπε ακόμη ότι υπάρχουν αυξομειώσεις και στην υγρασία, κυρίως στα παράλια, μεταξύ 60-70% και 20-30%, για το εσωτερικό.

Ερωτηθείς αν παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι μπορεί να είναι άνω του 30% αυτές τις ημέρες που είναι το κανονικά επίπεδο. Κάποιες μέρες μπορεί να υπάρχουν αυξημένα επίπεδα, ίσως μέχρι 40%, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Μπορείς να είσαι σούπερ μαμά; Η εκπαιδευτικός και παρουσιάστρια podcast Laura Danger απαντά!

Στο RAPEX 36 μη ασφαλή προϊόντα