Έρχεται το Nicosia Book Fest με ένα απίθανο πρόγραμμα για τους μικρούς επισκέπτες (22-23/10)

Έρχεται το Nicosia Book Fest με ένα απίθανο πρόγραμμα για τους μικρούς επισκέπτες (22-23/10)

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest) έχει πλεον καθιερωθεί ως ένας θεσμός που προωθεί το Βιβλίο στο κυπριακό κοινό, κάθε ηλικίας, φέρνει κοντά τους αναγνώστες με τους συγγράφεις και προωθείτο έργο των Κυπρίων συγγραφέων, σε μια εποχή που το βιβλίο αντιμετωπίζει ιδιαίτερες προκλήσεις.

Το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, ως ο βασικός διοργανωτής του Φεστιβάλ, αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό ερευνητικών αναζητήσεων στα πεδία της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικονομίας, του πολιτισμού και της παιδείας στην Κύπρο.

Αναγνωρίζοντας την έλλειψη κουλτούρας αλλά και ενδιαφέροντος για το βιβλίο, και τη γνώση ευρύτερα, το Ινστιτούτο ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία και μέσα από την Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ που απαρτίζεται από ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού συνεχίζει για μια ακόμα χρονιά τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συμμετοχή και υποστήριξη πέραν των 50 οργανισμών.

Στο χώρο του Φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα παρακολουθήσει διάφορες βιβλιοπαρουσιάσεις και διαλέξεις σχετικά με το βιβλίο, να γνωρίσει συγγράφεις και να αγοράσει βιβλία σε χαμηλότερες τιμές από τα περίπτερα του Φεστιβάλ. Θα λειτουργήσει επίσης παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου καθώς και ανταλλακτήριο βιβλίων. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών από συγγραφείς και θεατρικές ομάδες καθώς και άλλες πολλές εκπλήξεις. Στο Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν επίσης χώροι φαγητού και ποτού καθώς και υπαίθρια καφετέρια.

Το φετινό φεστιβάλ θα λάβει χώρα 22-23 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ακρόπολης και το φετινό πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει Κυνήγι Θησαυρού, Furry Book Club, ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Διαβάστε ακόμα:

Το καναρινί ποδήλατο: Γιατί πρέπει κάθε δάσκαλος και μαθητής να δει αυτήν την ταινία (video)

Φρίκη δίχως τέλος στο Παρίσι: Βασάνισε τη 12χρονη πριν τη σκοτώσει – Εκδίκηση τα κίνητρα;

Ένα υπέροχο Halloween εργαστήρι περιμένει τα παιδιά για… spooky παιχνίδια!