Επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για το περιστατικό με τη μαθήτρια στη Λευκωσία

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση για μαθήτρια με σύνδρομο Down σε σχολείο της Λευκωσίας, η οποία βαθμολογήθηκε όπως ακριβώς και τα υπόλοιπα παιδιά.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει ενημερωθεί για την απόφαση του Καθηγητικού Συλλόγου Γυμνασίου της Επαρχίας Λευκωσίας να παραπεμφθεί παιδί με ειδικές ανάγκες στην ανεξέταση Ιουνίου, σε συγκεκριμένο μάθημα.

Σημειώνεται ότι ο Καθηγητικός Σύλλογος, μετά από πολύ προβληματισμό και συζήτηση, πήρε την εν λόγω απόφαση, στηριζόμενος στην κείμενη νομοθεσία και στους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων.

Ως Υπουργείο πιστεύουμε πως, σε συνεργασία με τον Καθηγητικό Σύλλογο του σχολείου και με την οικογένεια του παιδιού, θα εξευρεθεί η καλύτερη λύση προς όφελος του ιδίου του παιδιού. Το Υπουργείο παροτρύνει τον Καθηγητικό Σύλλογο, ως το αρμόδιο όργανο, να εξαντλήσει όλη την επιείκειά του.

ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, και ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρία. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ήδη το Υπουργείο ευρίσκεται σε πορεία ετοιμασίας νέας, σύγχρονης νομοθεσίας, η οποία θα ρυθμίζει τα θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Λίγο νωρίτερα σήμερα το πρωί και ο Υπουργός Παιδείας, κ. Χαμπιαούρης, είχε προχωρήσει σε δηλώσεις για το θέμα και τόνισε πως η υπόθεση διερευνάται ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το κοριτσάκι.