«Ένας μπαμπάς σε σιδερένιο κλουβί»: Διαδραστική αφήγηση στην Πλατεία Χλώρακα

Ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Όμιλος Χλώρακας (Π.Π.Ο.Χ.) σας προσκαλεί στη Διαδραστική Αφήγηση της ιστορίας «Ένας μπαμπάς στο σιδερένιο κλουβί» της Χλωρακιώτισσας εκπαιδευτικού, θεατροπαιδαγωγού και συγγραφέως Δήμητρας Σωκράτους για παιδιά από 6 μέχρι… 106 ετών!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο «Ένας μπαμπάς στο σιδερένιο κλουβί» πραγματεύεται την πρόκληση του γονεϊκού εγκλεισμού στη φυλακή, αναδεικνύοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή το βίωμα, τις ανάγκες, τις πραγματικότητες και την πορεία ενδυνάμωσης του παιδιού, αγγίζοντας θέματα όπως (α) η γονεϊκή απομάκρυνση κι αποξένωση (β) η ανάγκη επικοινωνίας και διατήρησης των οικογενειακών δεσμών κατά τον εγκλεισμό (γ) το ψυχολογικό, συναισθηματικό, κοινωνικό φορτίο και στίγμα που συνοδεύει τα παιδιά και τις οικογένειές τους (δ) η επιστροφή κι επανένταξη του έγκλειστου γονέα στην οικογένεια, στην καθημερινότητα και στην κοινότητα.

Το βιβλίο έλαβε το βραβείο «ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» στον 9ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ. Αθήνα, 2019). Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Μια όμορφη ιστορία στο θέμα του γονεϊκού εγκλεισμού στη φυλακή σε εικονογράφηση Ευφροσύνης Μαύρου, για την αγάπη, το αγκάλιασμα και την ενδυνάμωση όλων των παιδιών.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Δήμητρα Σωκράτους είναι εκπαιδευτικός, θεατροπαιδαγωγός και συγγραφέας. Διετέλεσε συν-Συντονίστρια του Κυπριακού Δικτύου Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κοινοβουλίου και του Εργαστηρίου «Νεολαία και Πολιτισμός» του ΠΑΦΟΣ2017 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Είναι Νεαρή Πρεσβευτής της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά στην Κύπρο. Έλαβε βραβεία και διακρίσεις για το ακαδημαϊκό, κοινωνικοπολιτιστικό και λογοτεχνικό της έργο σε Κύπρο κι Ελλάδα. Εξέδωσε τα παιδικά βιβλία «Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι» (παιδικός καρκίνος), την ποιητική συλλογή «Αλήθειες, όνειρα κι ειρήνη» (υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά 2017) και το «Ένας μπαμπάς στο σιδερένιο κλουβί» (γονεϊκός εγκλεισμός).

Παρουσίαση βιβλίου

Πληροφορίες: 99423797

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στις 3:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας στην κεντρική πλατεία Χλώρακας.

Ελεύθερη είσοδος

Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομο καλωσόρισμα
από τον Πρόεδρο του Π.Π.Ο.Χ., κ. Αντρέα Κυριακού, έκθεση βιβλίων της Δήμητρας Σωκράτους και δεξίωση.

Οι μικροί συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν μαζί τους μια δική τους ζωγραφιά με θέμα «Η οικογένειά μου!» για να την αναρτήσουν στον χώρο.

Διοργανωτής: Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Όμιλος Χλώρακας

Αίθουσα εκδηλώσεων Πλατεία Χλώρακας

Πλατεία Χλώρακας

Χλώρακα, Πάφος 8221, Κύπρος