Έναν μήνα νωρίτερα θα κλείνουν τα σχολεία στην Κύπρο, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο

Σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα θα κλείνουν τα σχολεία στην Κύπρο, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο.

Ειδικότερα, στη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι η λήξη των μαθημάτων για τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα είναι στις 15 Μαΐου 2020.

Η γραπτή αξιολόγηση του Α’ τετραμήνου για τους μαθητές της Α’ Λυκείου θα διεξαχθεί μεταξύ 9 -20 Δεκεμβρίου 2019, οι δε γραπτές εξετάσεις για τη βελτίωση του βαθμού των διαγωνισμάτων στα μη εξεταζόμενα μαθήματα θα διεξαχθούν μεταξύ 7-10 Ιανουαρίου 2020.

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα των εξετάσεων τετραμήνου αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα αξιολογούνται οι μαθητές.

Οι καθηγητές, από την πλευρά τους, είδαν θετικά τις τροποποιημένες προτάσεις του Υπουργείου για τις εξετάσεις τετραμήνων, ενώ παραδέχονται όσα είχαν προτείνει στους αρμόδιους, ουσιαστικά υλοποιούνται.

Ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Συντονισμού Εξετάσεων Τετραμήνων, κ. Σπύρος Αντωνέλλος, ανέφερε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή ότι στην περίπτωση των τροποποιήσεων έχουν υιοθετήθηκαν οι θέσεις της ΟΕΛΕΚ, της ΟΛΤΕΚ και της Παιδοβουλής.

«Η αλλαγή που είναι σημαντική και πρέπει να ανακοινωθεί είναι αυτή του τετραμήνου. Εκεί που υπήρχε η ένσταση με τις εξετάσεις, από την στιγμή που οι τετράμηνα θα ολοκληρώνονται πιο γρήγορα. Όλοι θα τελειώσουν στις 15 Μαΐου παρά στις 10 Ιουνίου που είχε προγραμματιστεί», είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε τις θέσεις τις ΟΕΛΜΕΚ για τις εξετάσεις τετραμήνων.