Εμβόλιο ζητούν για να επιστρέψουν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί – Τι λένε για τα μονά θρανία

Εμβολιασμούς ζητούν οι εκπαιδευτικοί σε Δημοτικά και Λύκεια, προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια στις τάξεις, στις 8 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφεραν οι κ.Θέμης Πολυβίου της ΟΕΛΜΕΚ και Χάρης Χαραλάμπους της ΠΟΕΔ, τα rapid test μόνο δεν αρκούν και θα πρέπει προαιρετικά να εμβολιαστούν και οι εκπαιδευτικοί που επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες.

«Πάνω σε προαιρετική βάση να γίνουν οι εμβολιασμοί καθηγητών, έτσι ώστε να μπορούμε να βρεθούμε μπροστά σε 400 – 500 παιδιά με ασφάλεια» σημείωσε ο κ. Πολυβίου.

Ο κ.Πολυβίου επέρριψε ευθύνη στο Υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας λίγο πολύ άφησε να νοηθεί σε δηλώσεις της, ότι είναι δύσκολο να γίνει σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει πλέον και το χρονικό περιθώριο μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου που θα επιστρέψουμε.

Τόνισε, δε, πως είναι απορίας άξιον το πώς κατάφεραν και δημιούργησαν αυτά τα δεδομένα και εμείς όχι, επισημαίνοντας ότι είναι θέμα καθαρά της ασφάλειας τόσο των μαθητών, όσο και των παιδιών, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

Όσον αφορά τα rapid test ο κ. Πολυβίου  απάντησε ότι, «μας υπόσχονται από τον περασμένο Οκτώβριο για τα μαζικά rapid test ευελπιστούμε ότι πλέον που είναι και θέμα πρωτοκόλλων να εφαρμοστούν».

Κληθείς να απαντήσει εάν τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα παιδιά εκφράζει την πεποίθηση ότι τα θέματα που εκκρεμούν εδώ και αρκετό διάστημα με τα μονά θρανία θα επιλυθούν μέχρι την επιστροφή τους στις τάξεις.

«Παραμύθι» τα μονά θρανία

Όσον αφορά το θέμα των εμβολιασμών η ΠΟΕΔ όπως ξεκαθαρίζει ο κ.Χαραλάμπους, έχει στείλει επιστολή και ζήτησε όπως εμβολιστούν εθελοντικά και προορατικά οι εκπαιδευτικοί που το επιθυμούν και κατά κύριο λόγο αυτοί που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, έτσι ώστε να επιστρέψουν ασφαλείς στα σχολεία.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος των δασκάλων υπενθυμίζει ότι η ΠΟΕΔ εδώ και αρκετό καιρό από το καλοκαίρι ουσιαστικά, φωνάζει για τα μονά θρανία που πρέπει να εγκατασταθούν στις σχολικές αίθουσες.

«Το παραμύθι με τα μονά θρανία πρέπει κάπου να τελειώσει οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν τα λόγια τους πράξη, αφού τα θρανία που υπάρχουν δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες», λέει ο κ.Χαραλάμπους.

Επίσης, σημειώνει, υπάρχουν περιπτώσεις που σχολεία διαθέτουν περισσότερες τάξεις, άρα θα μπορούν να τις αποσυμφορήσουν βάζοντας λιγότερους μαθητές σε αυτές.

«Κυρίως τώρα που είναι χειμώνας θα αναγκάζονται να περιορίζουν το άνοιγμα παραθύρων έτσι ώστε να μην ασθενήσουν και με όλους τους κινδύνους να ελλοχεύουν», λέει καταλήγοντας.