Εμβολιασμός ανηλίκων: Ποιο εμβόλιο θα γίνεται στα παιδιά 16-17 ετών

Κορωνοϊός: Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά 5-11 ετών στην Κύπρο;

Στον εμβολιασμό των παιδιών αναφέρθηκε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.

Αρχικά ανέφερε ότι το μοναδικό εμβόλιο που έχει αδειοδοτηθεί για παιδιά 16-18 ετών είναι το Pfizer. «Τα υπόλοιπα τρία εμβόλια δεν έχουν αδειοδοτηθεί για τέτοιες ηλικίες».

Σχετικά άρθρα:  Έκκληση του Υπ. Υγείας στους νέους να εμβολιαστούν – Οι φόβοι για τη μετάλλαξη Δέλτα

Πρόσθεσε ότι αύριο θα ανοίξει η Πύλη εμβολιασμού για ανήλικους. Παράλληλα διευκρίνισε ότι τώρα αξιολογείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το εμβόλιο της Moderna για ηλικίες 12-18 ετών.

Στη συνέχεια η κυρία Παναγιωτοπούλου μίλησε για τις ανησυχίες των γονέων για τον εμβολιασμό των παιδιών, εξηγώντας ότι για να δοθεί άδεια στο εμβόλιο της Pfizer, προηγήθηκαν κλινικές δοκιμές. «Έχουν εμβολιαστεί αρκετές χιλιάδες έφηβοι μέχρι τώρα, κατόπιν συνεννόησης με τον παιδίατρο».

Τέλος σχολίασε και το χαμηλό ρυθμό εμβολιασμών στις νεαρές ηλικίες, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται μια διαπροσωπική προσέγγιση μέσω των προσωπικών γιατρών. «Πρέπει να επιστρατευτούν τρόποι διαφορετικής προσέγγισης».

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Χθες, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την έναρξη των εμβολιασμών ατόμων ηλικίας 16 και 17 ετών, σε μια προσπάθεια περαιτέρω θωράκισης της Δημόσιας Υγείας απέναντι στην COVID-19.

Η Πύλη Εμβολιασμού για διευθέτηση ραντεβού για τα άτομα άνω των 16 ετών θα ανοίξει από την Τετάρτη, 30 Ιουνίου, στις 7:30 το πρωί και θα παραμείνει ανοικτή χωρίς χρονικό περιορισμό. Το ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού μπορεί να διευθετείται είτε από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες είτε από τον Προσωπικό Ιατρό/Παιδίατρο σε συνεννόηση με τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες των παιδιών.