Έμεινε έγκυος φυσιολογικά στα 67 της και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, συνέβη. Γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι σε ηλικία 67 ετών!

Η γυναίκα, που έγινε γνωστή μόνο με το όνομα Tian, γέννησε μέσω καισαρικής τομής ένα υγιέστατο κορίτσι, βάρους περίπου 2.5 κιλών, στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν πριν συνταξιοδοτηθεί.

Μάλιστα, εκπρόσωπος του νοσοκομείου υποστήριξε στο CNN, πως η Tian έμεινε έγκυος φυσιολογικά χρησιμοποιώντας τις ιατρικές γνώσεις της για εφαρμόζει στον εαυτό της παραδοσιακές κινεζικές θεραπείες γονιμότητας.

Οι επιπλοκές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η φυσιολογική σύλληψη

Η εγκυμοσύνη της είχε αρκετές επιπλοκές, καθώς λίγο πριν γεννήσει η Tian εμφάνισε μεταξύ άλλων προεκλαμψία και προβλήματα σε καρδιά, συκώτι και νεφρούς. Μετά τον τοκετό μητέρα και βρέφος μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Ο γυναικολόγος της σχολίασε πως στην διάρκεια της καισαρικής διαπιστώθηκε ότι τα ωάρια της Tian ήταν σαν εκείνα μιας 40χρονης γυναίκας και πως δεν είχαν συρρικνωθεί όπως αυτά μιας 60χρονης, «κάτι που ενδεχομένως εξηγεί πώς έμεινε έγκυος φυσιολογικά». 

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου υποστήριξε στο CNN, πως η Tian έμεινε έγκυος φυσιολογικά χρησιμοποιώντας τις ιατρικές γνώσεις της για εφαρμόζει στον εαυτό της παραδοσιακές κινεζικές θεραπείες γονιμότητας.

Η 67χρονη γυναίκα έχει ήδη δύο παιδιά και πολλά εγγόνια, τα οποία ήταν αντίθετα με την απόφαση αυτή των γονιών τους.

«Η κόρη μου μού είπε πως αν κάναμε αυτό το μωρό, θα μας έκοβε την καλημέρα», είπε η Tian στο κρατικό CCTV.

Ο 68χρονος Huang, σύζυγος της Tian, είπε πως είχαν αποφασίσει να ονομάσουν το παιδί τους Tianci, που σημαίνει «δώρο από τον παράδεισο».

Η μεγαλύτερη γυναίκα που γεννά στην Κίνα

Σύμφωνα με το κρατικό China Daily, η Tian ίσως είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που γίνεται μητέρα στην Κίνα. Το ρεκόρ κρατούσε μέχρι πρότινος μια γυναίκα που είχε γεννήσει αγόρι το 2016 σε ηλικία 64 ετών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο μια 73χρονη στην Ινδία έφερε στον κόσμο δίδυμα κορίτσια, μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης και θεωρείται πως είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα παγκοσμίως που γεννά.