«Ελπίζω να βοήθησα κάποιους να καταλάβουν»: Η ανάρτηση του Λ. Φούρλα για την κόρη του που μας συγκίνησε

Ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φούρλας είχε μοιραστεί λίγα χρόνια πριν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η μικρή του κόρη με την υγεία της, προσπαθώντας έτσι να στείλει ένα δυνατό μήνυμα σε όσους γονείς αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα.

Η μικρή Άρτεμις ήταν μόλις 4 ετών όταν το 2017 έφυγε από κοντά μας έπειτα απο πολύ δύσκολη μάχη που έδινε με τον καρκίνο και ο πατέρας της έκτοτε κάνει συχνά αναρτήσεις αναφερόμενος σε εκείνη και την χαρά που έφερνε στη ζωή τους.

Σε ακόμη μία τέτοια ανάρτηση προχώρησε και λίγες ώρες νωρίτερα. Μόνο που αυτή τη φορά το σχόλιό του δεν στάθηκε αποκλειστικά στην κόρη του, αφού πέρασε έμμεσα ένα πολύ δυνατό μήνυμα για την αποδοχή του διαφορετικού.

Με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα, που τιμήθηκε φέτος στις 21 Ιουνιού και στο πλαίσιο των αντιδράσεων που προκάλεσε διαφήμιση γνωστής ελληνικής υπεραγοράς, ο τέως δημοσιογράφος και νυν ευρωβουλευτής του ΔΥΣΗ, μοιράστηκε με τους ακολουθούς του μια χαρούμενη ανάμνηση με την κόρη του και στιγμές που περνούσαν μαζί, σημειώνοντας πως θα έκανε τα πάντα για μπορούσε να ξαναζήσει αυτές τις στιγμές με την ελπίδα ορισμένοι να κατάλαβαν τι ήθελε ακριβώς να γράψει…

«Μου έβαφε το πρόσωπο με χρωματιστά από αυτά που δύσκολα βγαίνουν και μου έλεγε.. “Τώρα παπά μοιάζεις με τις κούκλες μου, λίγο όμως πιο άσχημος..” Θα έδινα, τα πάντα, αν μπορούσα, για να ζήσω ξανά τη στιγμή. Ελπίζω, να βοήθησα κάποιους να καταλάβουν..».

Η αρχική ανάρτηση του Λουκά Φούρλα

Η διαφήμιση που δίχασε

Για την ιστορία η διαφήμιση κυκλοφόρησε ανήμερα της Ημέρας του Πατέρα και στο μήνυμά της τόνιζε ότι οι μπαμπάδες μπορούν να γίνουν τα πάντα για τα παιδιά τους.

Η φωτογραφία που τη συνόδευε απεικόνιζε έναν πατέρα να αγκαλιάζει την κόρη του, αφού εκείνη του έχει φορέσει τσιμπιδάκια στα μαλλιά και έχει βάψει το πρόσωπό του.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν αρνητικά στο συγκεκριμένο διαφημιστικό δημιουργικό, λέγοντας πως δεν προωθεί σωστά πρότυπα και θα έπρεπε να κατέβει. Μέσα σε εκείνους που εκφράστηκαν αρνητικά και έντονα κατά της φωτογραφίας ήταν και ο τέως Έλληνας ποδοσφαιριστής, Βασίλης Τσιάρτας, ο οποίος μάλιστα, δήλωσε πως θα πάψει να ψωνίζει από τη συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Ευτυχώς, στον αντίποδα αυτών των σχολίων εμείς έχουμε τον Λουκά Φούρλα, ο οποίος -παρά τα όσα έζησε και χάνοντας το πολυτιμότερο πράγμα από τη ζωή του, την κόρη του- δεν σταματά να στηρίζει τους γονείς και παιδιά.