Εξετάσεις 4μήνων: Οι νέες αλλαγές μετά τη συνάντηση Υπουργού Παιδείας – Καθηγητών

Σε συνάντηση που έγινε χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, μετά από πρόσκληση του Κώστα Χαμπιαούρη στην Οργάνωση των Καθηγητών, επήλθε συμφωνία για την εγκύκλιο που αφορά στις εξετάσεις τετραμήνων στα σχολεία.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο συζήτησης για το θέμα των εξετάσεων αποτέλεσαν τα σημεία που πιθανότατα θα αναθεωρηθούν και αφορούν κυρίως το δεύτερο τετράμηνο και τον χρόνο ολοκλήρωσης των μαθημάτων, ούτως ώστε οι εξετάσεις τετραμήνων που θα εφαρμοστούν για την Α’ Λυκείου φέτος, να αρχίζουν ταυτόχρονα με τις εξετάσεις και των υπόλοιπων τάξεων.

Κύκλοι της ΟΕΛΜΕΚ ανέφεραν πως σήμερα ο υπουργός αναμένεται να αποστείλει την αναθεωρημένη του εγκύκλιο με τα σημεία συγκλίσεων, ούτως ώστε η Οργάνωση να συγκαλέσει το συντομότερο δυνατόν Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων (ΠΣΓΑ).

Αυτό όμως που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι το τι θα τεθεί ενώπιον της ΠΣΓΑ, με τις ίδιες πηγές να δηλώνουν ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη θέση για τις εξετάσεις τετραμήνων, παρά μόνο εξέτασης νέων δεδομένων και το τι μέλλει γενέσθαι με τα απεργιακά μέτρα, τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι από προηγούμενη απόφαση.

Συγκεκριμένα, η ΠΣΓΑ θα κληθεί να εξετάσει τα δεδομένα που θα προκύψουν από την τροποποιημένη υπουργική εγκύκλιο και να τοποθετηθεί κατά πόσο αναστέλλει ή όχι τα απεργιακά μέτρα του Δεκέμβρη, ούτως ώστε να εφαρμοστεί ομαλά φέτος η νομοθεσία και ο θεσμός να επανεξεταστεί και να αξιολογηθεί στο τέλος της χρονιάς.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αλλαγής της θέσης της ΟΕΛΜΕΚ γενικά για την εφαρμογή του θεσμού των εν λόγω εξετάσεων, όπως ειπώθηκε θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα.

Αντιδρούν καθηγητές – Χαιρετίζουν οι γονείς

Στο μεταξύ, έντονος στις απόψεις του παραμένει ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης, ο οποίος σε αναρτήσεις του στο διαδίκτυο χαρακτηρίζει ως διαπραγματευτικό λάθος ολκής τη χθεσινή συνάντηση ΟΕΛΜΕΚ – υπουργού, σημειώνοντας ότι ξεκάθαρη θέση της Οργάνωσης είναι μηδέν εξετάσεις τετραμήνων.

Διαβάστε τη συνέντευξη του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ στο Infokids.com.cy

Την εξέλιξη που σημειώθηκε στο γραφείο του υπουργού Παιδείας χαιρέτισε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Kυριάκος Νικηφόρου, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους, καλώντας όλες τις πλευρές να βοηθήσουν για να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο με ηρεμία.