«Είστε ήρωες, γράφετε ιστορία»: Το υπέροχο post μίας μαμάς για να ενθαρρύνει το παιδί της με την τηλεκπαίδευση

Η τηλεκπαίδευση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία των παιδιών, καθώς αναγκάζονται να μένουν στο σπίτι, να μην έχουν την επαφή με τους φίλους τους, τους συμμαθητές τους και τους δασκάλους τους.

Σε πολλές χώρες μαθητές ακόμη κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας.

Κι αυτοί που στηρίζουν τα παιδιά περισσότερο από κάθε άλλον είναι οι ίδιοι οι γονείς τους. Μία μαμά έκανε μία πολύ όμορφη ανάρτηση, σημειώνοντας σε αυτή πώς ενθαρρύνει καθημερινά τον γιο της που κάνει τηλεκπαίδευση.

Η μαμά και συγγραφέας μοιράστηκε στο διαδίκτυο όλα όσα είπε στον 7χρονο γιο της μία μέρα που δυσκολεύτηκε με τις εργασίες του.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα δεν θα αποτύχεις στους βαθμούς σου. Είσαι ένας σούπερ ήρωας. Σηκώνεται από την καρέκλα του και με κοιτά με δυσπιστία. Ξέρεις ότι κανένα παιδί στην ιστορία των παιδιών δεν έχει κάνει ποτέ αυτό που κάνεις εσύ τώρα; Κανένα παιδί στην ιστορία δεν έκανε μάθημα στο σπίτι, στο υπνοδωμάτιό του, βλέποντας τη δασκάλα του μέσα από έναν υπολογιστή. Εσύ και οι φίλοι σου γράφετε ιστορία».

Εξήγησε ακόμη πώς κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους του παιδιού της.

«Ήθελα να ξέρει, ότι δεν είναι μόνος και πως όλοι οι φίλοι του δίνουν τον ίδιο αγώνα και κάνουν υπέροχη δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνοντας τα σχόλια που της έγραψαν άλλοι γονείς, τόνισε, ότι ήταν κολακευτικά και συνειδητοποίησε πως ούτε κι εκείνη είναι μόνη ως μητέρα.

Η μητέρα έχει άλλο ένα παιδάκι που πάει νηπιαγωγείο και κάνει και αυτό εξ αποστάσεως διδασκαλία, λόγω της πανδημίας. Όπως επεσήμανε, η διαδικασία αυτή έχει αρκετές προκλήσεις και τα παιδιά της δυσκολεύονται. Αυτό που θέλει είναι να επιστρέψουν όσο το δυνατό γρηγορότερα στην κανονικότητα.

Κάτι που λένε και οι ειδικοί καθώς η διά ζώσης διδασκαλία είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών και την ψυχική τους ευημερία.