«Είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας»: Ο Υπουργός Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά

Καθ’ όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά είναι τα σχολεία της Κύπρου, σύμφωνα, με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Μετά την επίσκεψη του στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, στη Λευκωσία, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που γίνονται στο σχολείο, ο κος. Χαμπιαούρης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη στελέχωση των σχολικών μονάδων, τα θέματα ασφαλείας, τις περιφράξεις και όσα πρέπει να διευθετηθούν για να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά.

Έτοιμα να λειτουργήσουν τα σχολεία

«Είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας και από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού, εκτός των έκτακτων μεταθέσεων όπως σας λέω. Τα βιβλία, όπως έχουμε πει, έχουν αποσταλεί και αποστέλλονται. Έχουν ολοκληρωθεί, έχουν τυπωθεί. Ήρθαν και τα βιβλία από την Ελλάδα. Τα θέματα ασφάλειας, οι περιφράξεις, όλα αυτά, τα έχουμε δει. Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσουμε τη χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς», δήλωσε συγκεκριμένα.

Αναφορικά με τις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι χθες, 19 Αυγούστου, έληγε η προθεσμία την οποία είχαν δώσει για να υποβάλουν οι εμπλεκόμενοι φορείς τις εισηγήσεις τους σε σχέση με το σχέδιο αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού.

«Δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον επικεφαλής της Ομάδας, τον κ. Κωνσταντίνο Χρίστου για να μου πει ποιοι έχουν υποβάλει τις εισηγήσεις. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι εντός των ημερών θα δώσουν τις εισηγήσεις τους και θα συνεχίσει ο διάλογος», κατέληξε.