Εγκατέλειψαν 3 μηνών μωρό στο Νοσοκομείο Λεμεσού – Έντονο το ενδιαφέρον για υιοθεσία

Στο τμήμα νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να εγκαταλείφθηκε προχθές από τους γονείς του βρέφος τριών μηνών.

Συγκεκριμένα το βρέφος εγκατέλειψε στο νοσοκομείο η αλλοδαπή μητέρα για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους. Η μητέρα σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση έχει ήδη φύγει από την Κύπρο και έχει επιστρέψει στην χώρα της. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η αλλοδαπή μητέρα αποφάσισε να εγκαταλείψει το βρέφος της και να ακολουθήσει τον άντρα της στην πατρίδα του, αφού αυτός είχε απελαθεί από το έδαφος της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την Cyprus Times η μητέρα, που διέμενε με τον σύζυγο της στην επαρχία Πάφου, ενημέρωσε το Νοσοκομείο ότι δεν ενδιαφέρεται για το μωρό της και ότι θα ακολουθήσει το σύζυγο της στην πατρίδα του.

Το βρέφος έχει τεθεί υπό την μέριμνα του Γραφείου Ευημερίας, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την αστυνομία δεν έχει ενημερωθεί για την σχετική υπόθεση.Η αποκάλυψη της υπόθεσης εγκατάλειψης τους βρέφους ήρθε στο φως της δημοσιότητα από αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων γίνεται έκκληση για βοήθεια.

Το νεογνό στο μεταξύ βρίσκεται κάτω από την φροντίδα του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των εθελοντών οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον για να παράσχουν κάθε βοήθεια ή ακόμη για να υιοθετήσουν το βρέφος.
Το μωράκι φέρει λυκόστομα, δηλαδή έχει επιτευχθεί πλήρως η ένωση στο άνω χείλος όταν το μωρό βρισκόταν στη μήτρα, με αποτέλεσμα να απαιτείται χειρουργική επέμβαση. Δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό για την υγεία του βρέφους ωστόσο χρειάζεται ειδικός τρόπος για να τραφεί. Το Γραφείο Ευημερίας έχει ήδη κινήσει τις σχετικές διαδικασίες για να εντοπίσει ανάδοχη οικογένεια για το μωράκι, η οποία θα εκπαιδευθεί καταλλήλως για τη σίτιση του, πριν πάρει το μωράκι στο σπίτι της.

Σημειώνεται ότι το μωράκι προηγουμένως είχε νοσηλευθεί στο Μακάριο Νοσοκομείο και ακολούθως μεταφέρθηκε στην εντατική νεογνών του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες της υπόθεσης που είδε χθες το φως της δημοσιότητας περί εγκατάλειψης βρέφους στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού έχει ζητήσει η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) η Τούλα Κούλουμου ανέφερε πως η υπόθεση περί εγκατάλειψης του βρέφους  στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού αναμένεται να ξεκαθαρίσει αφού ολοκληρωθεί η έκθεση γεγονότων η οποία έχει ζητηθεί από την ίδια.