Από το Κάβο Γκρέκο στο Αυγόρου
Ένας ιδιαίτερος αγώνας δρόμου με έντονο συμβολισμό διοργανώνεται στην Κύπρο εις μνήμη του Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το 2023.
Ο αγώνας με τίτλο «Τρέχοντας για τον Κυπριανό – Από το Κάβο Γκρέκο στο Αυγόρου» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026, με ώρα έναρξης τις 13:00.
Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το στρατόπεδο των ΛΟΚ στο Κάβο Γκρέκο, εκεί όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ο Κυπριανός, και θα ολοκληρωθεί στο μνημείο του στο κοιμητήριο Αυγόρου. Η επιλογή της διαδρομής έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς συνδέεται άμεσα με σημαντικά σημεία της ζωής του.
Πρόωρη σύνταξη για γονείς ανηλίκων: Οι εξαιρέσεις και όλες οι προϋποθέσεις
Σύμφωνα με αναδημοσίευση που ανάρτησε στο Instagram η Εύα Παπά, σκοπός του αγώνα είναι
«να αποδώσουμε τιμή στον αδερφό μας Κυπριανό όπως του αρμόζει και να κρατήσουμε τη μνήμη του ζωντανή για τις νέες γενιές των ΛΟΚ, αλλά και για όλους μας».
Όπως επισημαίνεται, περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη διοργάνωση θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Διαβάστε επίσης
Πρόωρη σύνταξη για γονείς ανηλίκων: Οι εξαιρέσεις και όλες οι προϋποθέσεις







