Δύο βραβεία κέρδισε το Λύκειο Παραλιμνίου στα Cyprus Εducation Awards

Δύο βραβεία για το Λύκειο Παραλιμνίου στα Cyprus Εducation Awards

Δύο βραβεία κατέκτησε το Λύκειο Παραλιμνίου από την Boussias Cyprus, στο πλαίσιο των Cyprus Εducation Awards, που απονεμήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με ένα Gold και ένα Silver, στην κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία».

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το χρυσό βραβείο απονεμήθηκε σε μαθήτριες και μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου, οι οποίοι με υπεύθυνη καθηγήτρια την Δρ. Μαρία Μαγκλάρα, στο πλαίσιο του προγράμματος European Parliament Ambassador School Programme (EPAS) ανέπτυξαν δράσεις ενδυνάμωσης και στήριξης μαθητών/τριών με μεταναστευτική βιογραφία, που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο της Κοφίνου. Συγκεκριμένα ψυχαγώγησαν τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες με παιδικά τραγούδια, έφτιαξαν μαζί τους πανό με μηνύματα φιλίας στις μητρικές τους γλώσσες, ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες γνωριμίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αξίες της και δημιούργησαν τη γωνιά της Ευρώπης».

Συγχαρητηρια σε μαθητες και εκπαιδευτικους

Προστίθεται ότι «το ασημένιο βραβείο απονεμήθηκε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς της ομάδας PULCHRA του Λυκείου Παραλιμνίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Θεώνη Λοϊζου για την ερευνητική τους εργασία με θέμα: «Καινοτόμες δράσεις για την ανάπλαση και τη βελτίωση σε θέματα προσβασιμότητας και ασφάλειας της περιοχής περιμετρικά του Λυκείου Παραλιμνίου».

Η συγκεκριμένη εργασία «έγινε σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο είναι εταίρος του ευρωπαϊκού προγράμματος PULCHRA».

Το Λύκειο Παραλιμνίου εκφράζει «συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες, στις υπεύθυνες καθηγήτριες και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, άνδρες και γυναίκες, που εργάστηκαν αναπτύσσοντας δράσεις, οι οποίες προάγουν την ενεργή πολιτότητα».

Διαβάστε επίσης:

Στα ντοκιμαντέρ «Το τείχος μας» και «Η δική μου πατρίδα» το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2021

Το εκπληκτικό έργο μαθήτριας του Δημ. Σχολείου Τάλας κέρδισε βραβείο για το παραολυμπιακό πνεύμα (εικόνες)

O μπαμπάς που φωτογράφισε την κόρη του λίγο πριν πεθάνει κέρδισε το βραβείο Yannis Behrakis