Δύο φανταστικά εργαστήρια γεμάτα μουσική και παιχνίδι περιμένουν τα παιδιά στο Τεχνόπολις 20

Δύο φανταστικά εργαστήρια γεμάτα μουσική και παιχνίδι περιμένουν τα παιδιά στο Τεχνόπολις 20

Το Τεχνόπολις 20 με χαρά ανακοινώνει τη νέα σειρά εκδηλώσεών του με κεντρικό άξονα τα παιδιά και τις οικογένειες.

Από την αρχή της δημιουργίας του Τεχνόπολις 20 ένας από τους κύριους στόχους του ήταν να απευθυνθεί στα παιδιά και στις οικογένειες και να προσφέρει ιδιαίτερες καλλιτεχνικές προτάσεις που θα φέρουν τα παιδια πιο κοντά στις τέχνες.

Οι εκδηλώσεις αυτές, εργαστήρια και παραστάσεις αρχίζουν από τον Φεβρουάριο, αρχικά μια φορά τον μήνα.

Η σειρά των οικογενειακών και παιδικών εκδηλώσεων θα ξεκινήσει το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, με ένα εργαστήρι κινουμένων σχεδίων, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου, με ένα εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι επόμενες εκδηλώσεις.

Τα εργαστήρια

Μαθαίνοντας την ιστορία του Καρναβαλιού μέσα από την τέχνη των Κινουμένων Σχεδίων με την Παναγιώτα Μιχαήλ

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, 15:00-17:00, ηλικίες 6-12, γενικό κόστος συμμετοχής €10

Πώς άρχισε το καρναβάλι, ποιά είναι η ιστορία του και ποια η σχέση του με τον Θεό Διόνυσο; Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν βήμα-βήμα τον σχεδιασμό χαρακτήρων οι οποίοι σχετίζονται με την ιστορία του καρναβαλιού και την γιορτή της χαράς. Ακολούθως, θα χρησιμοποιήσουν τα σχέδια τους ώστε να φτιάξουν ένα ομαδικό βίντεο και να κατανοήσουν την τέχνη των κινουμένων σχεδίων.

Η Παναγιώτα Μιχαήλ γεννήθηκε στην Πάφο το 1987 και σπούδασε Εικονογράφηση για Κινούμενα Σχέδια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάζεται ως Εικονογράφος παιδικών βιβλίων με έδρα της την Πάφο όπου και έχει λάβει μέρος σε διάφορες δράσεις και εργαστήρια. Το 2009 εκπροσώπησε την Κύπρο στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό έτος Cartoons αφού στην Κύπρο είχε λάβει το πρώτο βραβείο της Εθνικής Επιτροπής.

Από το 2014 επισκέπτεται δημόσια σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς σε όλη τη Κύπρο όπου παρουσιάζει εργαστήρια για παιδιά και νέους σχετικά με το πως να ζωγραφίζουν τους δικούς τους χαρακτήρες cartoons και να φτιάχνουν τα δικά τους κινούμενα σχέδια.

Ελάτε να γνωρίσουμε τα παραδοσιακά τραγούδια

Κυριακή, 5 Μαρτίου, 11:00, με την Κωνσταντίνα Ξενοφώντος & τον Χαράλαμπο Παντελή, ηλικίες: 3 ετών και πάνω, γενικό κόστος συμμετοχής €8

Μια ώρα γεμάτη παραδοσιακή μουσική, τραγούδι, χορό και παιχνίδι.

Μέσα από μουσικά και θεατρικά παιχνίδια, τα παιδιά θα γνωρίσουν παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Επίσης, θα δουν, θα γνωρίσουν και θα δοκιμάσουν διάφορα μουσικά όργανα από την μουσική μας παράδοση.

Οι μικροί μας φίλοι συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία, έρχονται άμεσα σε επαφή με τη μουσική αυτή η οποία έχει να τους προσφέρει πολλά νοητικά και ψυχικά οφέλη.

Η Κωνσταντίνα Ξενοφώντος (φωνή) έχει σπουδάσει ηθοποιός στην Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη και Θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού στο Ωδείο Αθηνών με την Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Έχει συνεργαστεί με διάφορους Πολιτιστικούς και Λαογραφικούς Ομίλους και με καταξιωμένους μουσικούς της κυπριακής παράδοσης όπως ο Κυριάκος Μαππούρας και ο Σάββας Λάμπρου. Τα τελευταία πέντε χρόνια διδάσκει θέατρο στην Θεατρική Ομάδα “Παράβαση” Λυμπιών. Δημιούργησε και διηύθυνε την Παιδική Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Πολιτιστικού Ομίλου “Ομόνοια” Αραδίππου για τρια χρόνια. Από το 2019 δημιούργησε και διευθύνει μέχρι σήμερα την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής “Λαλιά”.

Ο Χαράλαμπος Παντελή (λαούτο) έχει φοιτήσει στο Τμήμα Παραδοσιακής μουσικής του Ωδείου Αθηνών παρακολουθώντας μαθήματα σε Λαούτο και Τροπική Θεωρία με τον Στέλιο Κατσιάνη και τον Χρίστο Τσιαμούλη αντίστοιχα. Από το 2015 ζει και εργάζεται στην Κύπρο.

Συνεργάζεται ως καθηγητής με τη σχολή παραδοσιακής μουσικής “Αγιά Σοφιά”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ρωμηοσύνη”, τη σχολή παραδοσιακής μουσικής “Ρίζες” και διάφορα ωδεία. Την περίοδο 2016- 2019 διδάσκει λαούτο στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με πολλούς χορευτικούς και λαογραφικούς ομίλους όπως τον Χορευτικό Όμιλο Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Προσφυγικό Λαογραφικό Όμιλο “Οι Αδούλωτοι” Σιακαλλή, τον Λαογραφικό Όμιλο Αγλαντζιάς και άλλους, λαμβάνοντας μέρος σε εκδηλώσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Έχει εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές και έχει συμπράξει με καταξιωμένους καλλιτέχνες της τοπικής μουσικής σκηνής, μεταξύ άλλων και με τους Μιχάλη Ττερλικκά, Κυριάκο Μαππούρα, Σάββα Λάμπρου, Βασιλική Χατζηαδάμου, Δημήτρη Φανή, Δημήτρη Μεσημέρη και Γιώργο Καλογήρου.

Έχει επίσης συνεργαστεί ως μουσικός επί σκηνής με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου στις παραγωγές Δράκαινα του Δ.Μπόγρη (2020, σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, μουσική Τάκη Φαραζή) και Αχαρνείς του Αριστοφάνη (2020, σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, μουσική Κώστα Κακογιάννη).

Ο αριθμός των θέσεων είναι μειωμένος και οι απαραίτητες κρατήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στο: 70002420.

Υποστηρικτής: Paphos Music Lovers