Δυναμικά επιστρέφει το Παφίτικο Καρναβάλι μετά την πανδημία!

Δυναμικά επιστρέφει το Παφίτικο Καρναβάλι μετά την πανδημία!

Ύστερα από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, το «Παφίτικο Καρναβάλι» επιστρέφει δυναμικά, ανανεωμένο αλλά και πιστό στην παράδοση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα, Τσικνοπέμπτη και λήγουν το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη παρέλαση.

Από το μεσημέρι σήμερα θα πραγματοποιείται λαϊκό γλέντι στο εμπορικό κέντρο. Στις 6.30 μμ, στη Λεωφόρο Γ. Γρίβα – Διγενή θα γίνει η πανηγυρική είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου με θέμα «Ο Βασιλιάς Ήλιος και η Πριγκίπισσα Σελήν», με τη συνοδεία της Σχολής Χορού «Danceroom Jake Athanasiades», της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και των Μαζορετών της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου, η οποία θα καταλήξει στην Πλατεία Κέννεντυ.

Γύρω στις 7.00 μμ, θα αρχίσει η μεγάλη συναυλία της Κατερίνας Λιόλιου και της πενταμελούς ορχήστρας της. Στο χώρο της εκδήλωσης θα προσφέρονται ζιβανία, κουμανταρία και κρασί.

Ακολούθως η Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση αρμάτων και ομάδων θα γίνει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στη Λεωφόρο Γ. Γρίβα – Διγενή στις 3.00 μμ. Πριν από την έναρξη της Παρέλασης, στις 2.30 μ.μ., οι Κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωτήρη Καραγιώργη, θα εμπλουτίσουν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με όμορφες μελωδίες και τραγούδια.

Την παρέλαση θα παρουσιάσουν ο ηθοποιός Πέτρος Πέτρου και η δημοσιογράφος B. J. Brown. Ακόμη, από την Πλατεία Κέννεντυ θα μεταδίδεται ζωντανά η Παρέλαση, ενώ μετά το πέρας της θα ακολουθήσει γλέντι με όλους τους συμμετέχοντες στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πάφου οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στην Αποκριάτικη Παρέλαση μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου Πάφου.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΓΚ)

Διαβάστε ακόμα:

Οι όρκες μεγαλώνουν… τους χειρότερους μαμάκηδες και το τι τραβάνε δεν λέγεται

Οι μικροί μαχητές της ζωής στις πιο συγκλονιστικές εικόνες μέσα στον παιδογκολογικό θάλαμο (φωτογραφίες)

Μαθητές έφτιαξαν το πιο τέλειο βίντεο για τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο