Δραπέτευσαν από κακοποιητικούς γονείς, δόθηκαν για αναδοχή σε παιδόφιλο – Συγκλονίζουν τα μαρτύρια 13 παιδιών

Δραπέτευσαν από κακοποιητικούς γονείς, δόθηκαν για αναδοχή σε παιδόφιλο - Συγκλονίζουν τα μαρτύρια 13 παιδιών

Σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο είχε προκαλέσει η υπόθεση της οικογένειας Turpin από την Καλιφόρνια, όταν έγινε γνωστό πως και τα 13 παιδιά της είχαν πέσει θύματα σκληρής ενδοοικογενειακής βίας.

Στις 14 Ιανουαρίου 2018, ένα από τα παιδιά, ο 17χρονος Τζόρνταν Τέρπιν, δραπέτευσε από το σπίτι της οικογένειας και κάλεσε την τοπική αστυνομία, η οποία στη συνέχεια εισέβαλε στο σπίτι κολαστήριο και ανακάλυψε ανησυχητικά στοιχεία.

Ο αιρθμός των ατόμων που εμπλέκονται, του βαθμού κακοποίησης και της φύσης των εγκλημάτων επί δεκαετίες έγιναν θέμα σε όλον τον κόσμο, με τους ειδικούς στην οικογενειακή κακοποίηση να θεωρούν την υπόθεση «σοκαριστική» για πολλούς λόγους.

Τον Φεβρουάριο του 2019, και οι δύο γονείς του Turpin ομολόγησαν την ενοχή τους για 14 κακουργήματα. Τον Απρίλιο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη με δυνατότητα αναστολής μετά από 25 χρόνια.

Μέχρι το 2018, τα παιδιά Turpin σχεδίαζαν να δραπετεύσουν από τους γονείς τους για περισσότερα από δύο χρόνια. Στις 14 Ιανουαρίου 2018, δύο από τα κορίτσια έφυγαν από το σπίτι από ένα παράθυρο.

Το μικρότερο κορίτσι (ηλικίας 13) φοβήθηκε και γύρισε πίσω, αλλά ο Τζόρνταν, τότε 17 ετών, πήρε κάποια απόσταση και κάλεσε την Άμεση Δράση.

Από βιολογικουσ γονεισ τερατα σε αρρωστημενους θετουσ

Τα πράγματα, όμως, δεν έγιναν καλύτερα για 5 από τα παιδιά της οικογένειας. Εν τέλει… κατέληξαν σε έναν παιδόφιλο.

Στο νέο σπίτι, που είχαν σταλεί από κέντρο πρόνοιας παιδιών, τα παιδιά τα χτυπούσαν με ζώνες και σανδάλια, τους έλεγαν ότι ήταν «άχρηστα» και απειλήθηκαν ότι θα επιστραφούν στους διεφθαρμένους βιολογικούς γονείς τους Ντέιβιντ και Λουίζ Τέρπιν «αν δεν είναι καλά μαζί τους».

Τα ανάγκαζαν να τρώνε μέχρι και τον… εμετό τους, ενώ τους έλεγαν να αυτοκτονήσουν. Ο θετός πλέον πατέρας τους, Marcelino Olguin, 63 ετών, αποκαλύφθηκε ότι είχε κατηγορηθεί με επτά κατηγορίες για διάπραξη κακοποίησης παιδιού και για έξι για βασανιστήρια, πριν αναλάβει την κηδεμονία των παιδιών της οικογένειας Turpin.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απόλυτη φρίκη φαίνεται πως βοήθησε και η 58χρονη σύζυγός του Ρόζα και η 37χρονη κόρη του Λένις, οι οποίες κατηγορήθηκαν για πολλαπλές κατηγορίες παιδικής κακοποίησης, καθώς επίσης για εκφοβισμό μαρτύρων και για απάτη.

Οι νέες λεπτομέρειες της κακοποίησης προέκυψαν όταν τρία από τα κορίτσια μήνυσαν το Τμήμα Παιδικών Υπηρεσιών του Riverside County και τον ανάδοχο ChildNet τον Ιούλιο, επειδή τα έβαλαν στο σπίτι των Olguins με αυτούς τους θετούς «γονείς» τέρατα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τόσο η κομητεία Riverside όσο και η ChildNet – μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Long Beach – γνώριζαν τη συμπεριφορά των Olguins πριν στείλουν τα παιδιά να ζήσουν στο «σπίτι» τους στο Perris της Καλιφόρνια.

Οι δύο οργανώσεις φέρεται να είχαν λάβει αρκετές καταγγελίες για το τρίο της φρίκης από άλλα ανάδοχα παιδιά που είχαν υπό τη φροντίδα τους πριν φτάσουν τα παιδιά Turpin – και αγνόησαν τελείως μια ξεχωριστή καταγγελία από ένα από τα κορίτσια Ως αποτέλεσμα, τρεις από τις αδερφές Turpin, ηλικίας επτά, 16 και 17 ετών, φέρεται να υπέστησαν τρία χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης από τα χέρια του Marcelino.

Οι ανάδοχοι γονείς και η κόρη τους συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2021 μετά από έρευνα του Τμήματος Σερίφη της Κομητείας Ρίβερσαϊντ με κατηγορίες για ψευδή φυλάκιση και σκληρότητα παιδιών, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις αγωγές. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το σπίτι τους.

Με πληροφορίες από Daily Mail