Είναι αρκετός ο καιρός τώρα που τον γύρο του κόσμου κάνουν τα γραφεία της αμερικανικής εταιρείας TMC, τα οποία υπόσχονται να δώσουν λύση στους εργαζόμενους γονείς που δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους τις ώρες που εκείνοι εργάζονται.
Και ενώ μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης τα παρουσιάζουν ως ιδανική λύση που “δεν είχαμε καταλάβει ποτέ, πόσο ανάγκη είχαν οι γονείς”, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που φρίττουν με τις παρακάτω εικόνες.
Συγκεκριμένα, μια μαμά που εργάζεται σε έναν χώρο με τέτοια γραφεία αναφέρει, ότι “είναι για μικρό χρονικό διάστημα, για περιπτώσεις που δεν έχεις πού να αφήσεις το παιδί και δεν μπορείς να λείψεις με άδεια. Είναι χρήσιμα, γιατί χωρίς αυτά ο γονέας θα έπρεπε να πάρει άδεια άνευ αποδοχών”.
Όμως, άλλοι σχολιάζουν, ότι αυτό που πραγματικά χρειάζονται οι γονείς είναι κρατική μέριμνα για τις περιπτώσεις αυτές. Λένε, λοιπόν, ότι κανένας γονέας δεν θα έπρεπε να μπαίνει στο δίλημμα “λεφτά ή παιδί” και ότι θα έπρεπε να μπορούν να μένουν με το μικρό τους αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον μέχρι να πάει σχολείο.
Ποια είναι η δική σας γνώμη; Θα σας εξυπηρετούσε ένα τέτοιο γραφείο ή απλά ενισχύει την αντίληψη, ότι οι γονείς πρέπει να εργάζονται ακόμα και όταν έχουν μωρά παιδιά;


Διαβάστε ακόμα:
Στα σχολεία της Κύπρου «Η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ», το υπέροχο παραμύθι της Τάνιας Χρυσού
Αληθινή φιλία είναι η αγάπη αυτών των δύο κοριτσιών που συγκινεί όλον τον πλανήτη








