Δεν ανοίγουν τελικά τα Γυμνάσια – Κλείνουν τα δημοτικά στη Λεμεσό

Δεν θα ανοίξουν τελικά στις 16 Μαρτίου τα γυμνάσια στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά την επανεξέταση των δεδομένων από την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε ότι παρατηρείται αυξημένη διασπορά στην κοινότητα και ιδιαίτερα στην Επαρχία Λεμεσού , ενώ τονίζει ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού υπάρχει στην κοινότητα.

Συνεπώς, επιδημιολογικό φορτίο είναι επιβαρυμένο, αναμένεται να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία μέχρι 31 Μαρτίου.

Παράλληλα, ειτρέπεται από τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, η πρόσβαση σε πλατείες και πάρκα μέχρι 6 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας από άτομα διαφορετικών νοικοκυριών.

Μόνο για τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, επιτρέπεται η πρόσβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα.

Επαναλειτουργούν από την Τρίτη, 16 Μαρτίου, μόνο οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών, με αυστηρό πρωτόκολλο που θα δημοσιευθεί, τηρουμένων των μέτρων απόστασης και των υγειονομικών οδηγιών.

Επίσης, όσον αφορά τους χώρους εργασίας επαναφέρεται το 25% σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με αναπροσαρμογή του προγράμματος εβδομαδιαίου ελέγχου rapid tests στο 25% των εργαζομένων των επιχειρήσεων αυτών και παράλληλη ενίσχυση της εποπτείας και των ελέγχων.

Τέλος, μετακινείται από την Τρίτη, 16 Μαρτίου, η ώρα ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ στις 11 το βράδυ.

Εννέα θετικοί μαθητές από τα rapid test

Εννέα θετικά αποτελέσματα εντοπίστηκαν από 10,980 τεστ που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου με rapid test αντιγόνου στο προσωπικό και τους μαθητές σχολείων.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στη βάση του Διατάγματος, ημερομηνίας 2 Μαρτίου 2021, διενεργήθηκαν σήμερα έλεγχοι με rapid test αντιγόνου στο προσωπικό και τους μαθητές/μαθήτριες ιδιωτικών και δημόσιων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών παγκύπρια.

Συνολικά, οι κινητές μονάδες δειγματοληψίας διενήργησαν τεστ σε 36 σχολεία σε όλες της Επαρχίες.

Σε rapid test υποβλήθηκαν συνολικά 10,980 άτομα και εντοπίστηκαν 9 θετικά αποτελέσματα.

  • Λευκωσία 3,985 τεστ, 1 θετικό, ποσοστό θετικότητας 0,03%
  • Λεμεσός 3,103 τεστ, 4 θετικά, ποσοστό θετικότητας 0,13%, Λάρνακα 1,697 τεστ 3 θετικά, ποσοστό θετικότητας 0,18%,
  • Πάφος 1,474 τεστ, 1 θετικό, ποσοστό θετικότητας 0,07%,
  • Αμμόχωστος 721 τεστ, θετικά 0.
  • Σύνολο:10,980 τεστ, 9 θετικά, ποσοστό θετικότητας 0,08%

Ο συνολικός αριθμός των τεστ και των θετικών περιστατικών που εντοπίστηκαν, θα συμπεριληφθούν στην καθιερωμένη ενημέρωση για τα αποτελέσματα, καταλήγει η ανακοίνωση.