«Αυτό το λεωφορείο δεν πρέπει να μεταφέρει μαθητές»: Αυτοψία του Υπ. Μεταφορών σε σχολικό (εικόνες)

Αυτοψία σε σχολικό λεωφορείο, που μεταφέρει καθημερινά μαθητές στην Πάφο, έκανε ο Υπουργός Μεταφορών σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, επίσκεψη στον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς παρά την είσοδο της κοινότητας Γιόλου, πραγματοποίησε στις 7 το πρωί ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος. Πρώτα επιβιβάστηκε σε σχολικό λεωφορείο που πραγματοποιεί τη διαδρομή Γιόλου – Πολεμίου προκειμένου να διερευνήσει σχετική καταγγελία που του έγινε πρόσφατα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρούσος ανέφερε πως με την ευκαιρία της χθεσινής ολοήμερης περιοδείας του στην Επαρχία, διανυκτέρευσε στην Πάφο και σήμερα το πρωί επισκέφτηκε τη Γιόλου.

Αρχικά ο κ. Καρούσος επισκέφτηκε την περιοχή προκειμένου να διερευνήσει καταγγελία για συγκεκριμένο σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει τους μαθητές και εκτελεί τη διαδρομή Γιόλου – Πολέμι. Επιβιβάστηκε στο λεωφορείο μαζί με τους μαθητές και διαπίστωσε και ο ίδιος τα προβλήματα.

Κατόπιν τούτου, συνέχισε, έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον οδηγό του λεωφορείου για την ακινητοποίηση του και να ελεγχθεί γιατί, όπως εκτίμησε, η κατάσταση του είναι απαράδεκτη.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο κος. Καρούσος, ανέφερε πως η κατάσταση στο συγκεκριμένο λεωφορείο είναι απαράδεκτη. «Το συγκεκριμένο λεωφορείο δεν πρέπει να μεταφέρει μαθητές. Υπάρχει μούχλα παντού και έχουν φυτρώσει μέχρι και μανιτάρια».

Ο υπουργός Μεταφορών παρακάλεσε όποιον γνωρίζει περιστατικά όπου λεωφορεία είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα, να ενημερώσει τον ίδιο ή το Υπουργείο Μεταφορών για να διερευνηθεί η περίπτωση.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o Υπουργός στέλνει, επίσης, μήνυμα στις εταιρείες που μεταφέρουν μαθητές να σέβονται τους μαθητές και να τηρούν τις προδιαγραφές.

Δείτε τις απαράδεκτες φωτογραφίες του σχολικού

Επιπρόσθετα, στην επίσκεψή του, ο κ. Καρούσος επιθεώρησε την παράκαμψη που έγινε παρά την κοινότητα Γιόλου  συγχαίροντας παράλληλα το Τμήμα Δημοσίων Έργων για τη σύντομη αποπεράτωση της, αλλά και για την άμεση εξεύρεσης λύσης προς διευκόλυνση των διερχόμενων οδηγών.