Αυτό είναι το κούρεμα για το οποίο μοίρασε αποβολές ο διευθυντής – Τι απαντά το Υπ. Παιδείας (φωτό)

Αυτό είναι το κούρεμα για το οποίο μοίρασε αποβολές ο διευθυντής - Τι απαντά το Υπ. Παιδείας (φωτό)

Στο συμβάν με το κούρεμα και τις αποβολές μαθητών σε Γυμνάσιο στη Λάρνακα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας, Κώστας Κώστα.

Αρχικά ανέφερε ότι αριθμός που αποβλήθηκαν είναι περίπου 50-60 μαθητές. «Έχουν αποβληθεί μέχρι δύο μέρες για ένα συγκεκριμένο κούρεμα μαλλιών που είναι κουρεμένο το 99.9% των μαθητών της Κύπρου. Θεωρεί ο κ. Διευθυντής ότι οι αποβολές συμβάλουν στη μείωση της παραβατικότητας».

Συμπλήρωσε ότι το σχολείο Πετράκη Κυπριανού αντί να υποδεχθεί με αγάπη και καλοσύνη τα παιδιά, τους έστειλε δύο μέρες στο σπίτι. «Αν δείτε το κούρεμα των μαθητών θα σοκαριστείτε από το μέγεθος της αυστηρότητας και της αποβολής».

Ακόμη, ανέφερε ότι είναι ο ίδιος Διευθυντής που πέρσι δεν έδωσε το απολυτήριο σε 5 μαθητές επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα τους. «Έχουν γίνει επιστολές και τα παιδιά έχουν προσφύγει στην Επίτροπο Προστασίας του Παιδιού. Είναι η τελευταία του χρονιά και αντί να ξεκινήσει με πιο συγκαταβατικό τρόπο επέλεξε ένα ανηλεή κυνηγητό».

Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας

Πάντως το Υπουργείο Παιδείας διαψεύσει ότι αποβλήθηκαν μαθητές. Σύμφωνα με πληροφορίες στο συγκεκριμένο σχολείο δόθηκαν κάποιες συστάσεις για την εμφάνιση και τη στολή, όχι αποβολές.

Ειδικότερα, ο υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στον Ant1 για το συγκεκριμένο θέμα, ήταν αρκετά έντονος σημειώνοντας πως σήμερα επέστρεψαν στα σχολεία 50,000 μαθητές χωρίς μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού και τελικά θα ξεσπάσει άλλη πανδημία. Μάλιστα, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι δόθηκε στη δημοσιότητα ένα θέμα που αφορά σε ένα σχολείο και όχι στην ολότητά τους.

«Δεν υπήρχαν αναφορές για αποβολές στο Υπουργείο Παιδείας. Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης είναι αρμόδια να ενημερώσει τα μέσα. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε την ομαλή επιστροφή την πρώτη ημέρα», σημείωσε.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο υπουργός ενημερώθηκε ότι την καταγγελία έκανε η Συνομοσπονδία Γονέων Λάρνακας, υποδεικνύοντας πως δεν έχει αρμοδιότητα να προβαίνει σε τέτοιες αναφορές, ενώ έκανε λόγο για πληροφορίες από κόμματα που έχουν δική τους ατζέντα.

«Να σεβαστούμε τους θεσμούς. Τα σχολεία έχουν διεύθυνση. Αν υπάρχει ένα θέμα, να υπάρχουν επίσημες αναφορές στο Υπουργείο και όταν υπάρχουν να μιλήσουμε. Τώρα σχολιάζουμε μία ράδιο-αρβύλα. Διαδίδουν διάφορες ιστοσελίδες, δεν είναι δουλειά της ομοσπονδίας να κάνουν δηλώσεις. Δεν έχουν οι γονείς παράπονο. Το ίδιο έγιναν και τον Ιούλιο και ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου είχε στείλει επιστολή και διέψευσε τα όσα είχαν αναφερθεί».

Διαβάστε επίσης:

Διευθυντής μοίρασε αποβολές… με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς

Ό,τι πιο γλυκό θα δείτε σήμερα: Μαμά μπαλαρίνα κάνει πρόβα αγκαλιά με το μωρό της (video)

Επίδομα «Επιστροφή στο Σχολείο»: Οι δικαιούχοι και το εφάπαξ ποσό