Αυτά είναι τα πρώτα πιστοποιημένα θεματικά πάρκα της Κύπρου και σας περιμένουν (εικόνες)

Αυτά είναι τα πρώτα πιστοποιημένα θεματικά πάρκα της Κύπρου και σας περιμένουν (εικόνες)

Τα πρώτα δύο πιστοποιημένα θεματικά πάρκα της χώρας μας γνωστοποίησε το Υφυπουργείο Τουρισμού, με ανακοίνωσή του.

Το πρότυπο «Theme Parks of Cyprus» έχει στόχο την καθιέρωση των βασικών χαρακτηριστικών που διαθέτει ένα σύγχρονο θεματικό πάρκο και τη διασφάλιση ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Με την εισαγωγή του προτύπου και, κατ’ επέκταση, τον καθορισμό ελάχιστων προϋποθέσεων και απαιτήσεων για τα θεματικά πάρκα, το Υφυπουργείο Τουρισμού επιχειρεί να ωθήσει την ποιοτική ανάπτυξη του συγκεκριμένου προϊόντος, με στόχο να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν, να προσφέρει ποικίλες επιλογές ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, να ενισχύσει την τοπική κοινωνία και να συμβάλει στην καθοδήγηση των επιχειρήσεων.

Επιπρόσθετα, το Πρότυπο στοχεύσει στην απόκτηση προστιθέμενης αξίας και παροχή αναγνωρισιμότητας για ενίσχυση της επισκεψιμότητας των θεματικών πάρκων, με σκοπό να διευκολυνθεί σε κάποιο βαθμό η συνεργασία τους με Οργανωτές Ταξιδίων και άλλους, καθώς επίσης να περιοριστεί η εξάρτηση τους από τις συνεργασίες με τρίτους οργανωτές ταξιδίων και να διευρύνουν τα τμήματα αγοράς της και τα κανάλια πωλήσεων τους.

Απώτερος σκοπός αυτών είναι η βελτίωση της εικόνας της Κύπρου ως ενός ολόχρονου, ποιοτικού προορισμού που αναπτύσσεται με βάση τις αρχές της αειφορίας.

Ποια είναι τα πρώτα πιστοποιημένα θεματικά πάρκα

Fasouri Watermania

Το Fasouri Watermania είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο υδροπάρκο στην Κύπρο, τόσο σε μέγεθος όσο και σε αριθμό δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων, με 30 διαφορετικές τσουλήθρες για όλες τις ηλικίες, δύο εστιατόρια και τρία σνακ μπαρ.

Η πολυνησιακή του θεματική δίνει μια τροπική αίσθηση στην εμπειρία του επισκέπτη.

Το Fasouri Watermania είναι ένας ιδανικός χώρος για μονοήμερη εκδρομή και για να διασκεδάσουν οικογένειες, φίλοι και παιδιά σε ένα ασφαλές, διασκεδαστικό και χαλαρωτικό περιβάλλον. Το 2007, το υδροπάρκο βραβεύτηκε ως το Κορυφαίο Υδροπάρκο της Ευρώπης για τα World Travel Awards.

Μάθετε περισσότερα στο www.fasouri-watermania.com και www.facebook.com/FasouriWaterpark.

Paphos Aphrodite Waterpark

Το Paphos Aphrodite Waterpark βρίσκεται στην Κάτω Πάφο, στον παραλιακό δρόμο και είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο ή με το τοπικό λεωφορείο που σταματά στην είσοδο του. Το πάρκο διαθέτει μεγάλο αριθμό νεροτσουλήθρων υψηλής ταχύτητας και ποικίλες άλλες δραστηριότητες, παιχνιδότοπο, χώρους εστίασης και κιόσκια με δροσερά ροφήματα.

Το Paphos Aphrodite Waterpark προσφέρει δραστηριότητες για όλη την οικογένεια σε ένα καταπράσινο και όμορφο περιβάλλον, διαθέτει διευκολύνσεις για άτομα με αναπηρίες, δωρεάν Wi-Fi, μουσική και πολλά άλλα.

Το 2022 έλαβε το βραβείο Best of the Best 2022 από TripAdvisor.

Μάθετε περισσότερα στο www.aphroditewaterpark.com και https://www.facebook.com/paphosaphrodite.

Διαβάστε επίσης:

«Οι τελευταίες τους εικόνες τους σαν οικογένεια των 6»: 2χρονη δεν άντεξε περιμένοντας μόσχευμα καρδιάς

Παιδιά, ανακαλύψτε κι εσείς τον ποιητή που κρύβετε μέσα σας

42χρονος βίαζε την θετή του κόρη και αυτή είναι η ποινή του δικαστηρίου