Αστυνομικοί έσωσαν δίχρονο παιδάκι στην Αγία Νάπα: «Ήταν μελανιασμένο», οι γονείς φώναζαν βοήθεια πανικόβλητοί

Σωτήρια αποδείχθηκε η άμεση επέμβαση δύο μελών της Αστυνομίας, τα οποία υπηρετούν στην Τροχαία Αμμοχώστου, για τη διάσωση 2χρονου αγοριού στην Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 9.30 το βράδυ χθες, ενώ τα δύο μέλη της Αστυνομίας, βρισκόταν καθήκον και εκτελούσαν μηχανοκίνητη περιπολία στη λεωφόρο «ΝΗΣΣΙ» στην Αγία Νάπα, αντιλήφθηκαν ζεύγος τουριστών να καλεί σε βοήθεια, κρατώντας ένα παιδάκι.

Αμέσως κατέβηκαν από το όχημα και διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει, αφού είχε υποστεί φραγή αεραγωγού κατά την κατάποση φαγητού και το πρόσωπο του είχε μελανιάσει και ήταν λιπόθυμο.

πρώτες βοήθειες

Άμεσα, τα μέλη της Αστυνομίας παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ασκώντας διαφραγματικές συμπιέσεις και το παιδάκι σταδιακά ξεκίνησε να αναπνέει.
Στη συνέχεια, τα μέλη της Αστυνομίας το μετέφεραν με το υπηρεσιακό όχημα, μαζί με τους γονείς του, σε ιδιωτική κλινική, όπου ακολούθως, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κρατήθηκε προληπτικά για νοσηλεία.

Τα μέλη της Αστυνομίας τυγχάνουν συνεχούς εκπαίδευσης μαθημάτων πρώτων βοηθειών και είναι καταρτισμένοι Πρώτοι Βοηθοί κατέχοντας το σχετικό πιστοποιητικό Α’ Βοηθειών, το οποίο ανανεώνεται ανά τριετία.

Διαβάστε επίσης:

Δημιουργίες με ζύμη: Ποιο τέλεια δεν γίνεται! δείτε το βίντεο!

Καλοκαιρινή Κατάθλιψη: 11 Τρόποι να Αντιμετωπίσετε το Warm-Weather Blues