Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για παροχή φοιτητικών επιδομάτων

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για παροχή φοιτητικών επιδομάτων από την Παρασκευή, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων (ΥΧΕ) του Υπουργείου Οικονομικών.

υποβολή αιτήσεων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η υποβολή αιτήσεων για παροχή φοιτητικών επιδομάτων, αφορά τις κατηγορίες των φοιτητών/ητριών από την Ελλάδα, οι οποίοι/ες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022/2023 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου και οι οικογένειες των οποίων έχουν ως μόνιμη διαμονή τους την Ελλάδα. Αφορά επίσης φοιτητές/ήτριες από την Κύπρο, οι οποίοι/ες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022/2023 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου ή του εξωτερικού και οι οικογένειες των οποίων έχουν επαναπατρισθεί.

  • Οι αιτήσεις παραδίδονται μόνο στα ΚΕΠ και στα ΚΕΠΟ και συγκεκριμένα στα ΚΕΠ Λευκωσίας, Λεμεσού, Αμμοχώστου, Λάρνακας, Πάφου, Πόλης Χρυσοχούς, Πελενδρίου και Κολοσσίου.
  • Παραδίδονται, επίσης, στα Κέντρα Πολίτη (ΚΕΠΟ) στο Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λευκωσίας, στο Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λεμεσού, στο Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λάρνακας, στο Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Πάφου, στο Ταχυδρομικό Γραφείο Αγρού και στο Ταχυδρομικό Γραφείο Κακοπετριάς.
  • Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αιτήσεις παραλαμβάνονται μέχρι και τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2023. Επισημαίνεται ότι δεν θα δοθεί παράταση στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τονίζεται ότι οι αιτήσεις δεν θα ελέγχονται κατά την παραλαβή τους. Ελλιπείς ή εκπρόθεσμες αιτήσεις θα απορρίπτονται.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να προμηθεύονται τα έντυπα των αιτήσεων και σχετικό ενημερωτικό έντυπο για συμπλήρωση της αίτησης από τον ιστότοπο του Υπουργείου Οικονομικών mof.gov.cy .

Διαβάστε επίσης:

Γονιός για πρώτη φορά: Η παιδίατρος μας λέει ότι είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι ανασφάλεια

Ο 10χρονος Πάρης Ανδρέου Χατζηπαύλου στο Cyprus Comic Con 2023!