Αποχαιρετάμε το 2020 με τα καλύτερα παιχνίδια-δώρα για τα παιδιά μας

Η ιστορία του παιχνιδιού με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα είναι μακρά, πολύχρωμη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Μεταβάλλεται, ανάλογα με τις εποχές, την διάθεση πρώτων υλών και τις επιρροές από κοινωνικούς παράγοντες, όμως έχει πάντα ένα ανώτερο σκοπό: Το παιδικό χαμόγελο! Η ιστορία του παιχνιδιού όπως το ξέρουμε, θα μπορούσε να συνοψίζεται σε δύο μόνο λέξεις: Fisher Price. Αξίζει, όμως, να την ξετυλίξουμε για να διαπιστώσουμε τι είναι αυτό που κάνει τα παιχνίδια της Fisher Price να υπερέχουν.

Ήταν το 1930 όταν ο Herm Fisher αποφάσισε πως ο κόσμος χρειάζεται καλύτερα παιχνίδια, τα οποία θα αναπτύσσουν τη φαντασία των παιδιών, θα τους προκαλούν έκπληξη, θα είναι διασκεδαστικά και θα κάνουν, τέλος πάντων, κάτι καινούργιο. Ένωσε, λοιπόν, τις δυνάμεις του με τον Irving Price και την Helen Schelle και μαζί δημιούργησαν την πρωτοπόρα σειρά με τα χαριτωμένα παπάκια «16 hopefuls».

Η αρχή για παιχνίδια που συμβάλλουν ουσιαστικά στη Βρεφανάπτυξη είχε ήδη γίνει και ξαφνικά οι πρώτοι μήνες ενός μωρού γίνονται πολύ πιο διασκεδαστικοί!

Τριάντα χρόνια μετά η Fisher Price ιδρύει το Κέντρο Ερευνών της, το οποίο αποτελεί βασικό πυρήνα κάθε ιδέας που έπειτα θα γίνει παιχνίδι. Εκεί τα παιδιά μπορούν να πάνε να παίξουν, να κάνουν θόρυβο, να πατήσουν κουμπιά, να πετάξουν κύβους, να ρίξουν κάτω φιγούρες… και καθώς τα κάνουν όλα αυτά, οι ειδικοί παρακολουθούν τις κινήσεις και τις αντιδράσουν και αποφασίζουν τι απαιτείται, ώστε ένα παιχνίδι να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Με σύνθημα «Ας Γίνουμε Πάλι Παιδιά», όταν τα πάντα γύρω μας ήταν ένα παιχνίδι και το μόνο που χρειαζόταν για να διασκεδάσουμε ήταν η φαντασία μας, η Fisher Price μας καλεί να καθίσουμε στο πάτωμα, να τραγουδήσουμε και να χαρούμε τις ανέμελες στιγμές που μόνο τα παιδιά μας μπορούν να μας χαρίσουν με το παιχνίδι τους.

Αποχαιρετάμε, λοιπόν, το 2020 έχοντας στα παιδικά δωμάτια του σπιτιού μας παιχνίδια-αριστουργήματα που όχι μόνο γίνονται οι καλύτεροι πρώτοι φίλοι των μικρών μας, αλλά τους δίνουν και τα απαραίτητα πρώτα ερεθίσματα για να ανακαλύψουν -και να αγαπήσουν- τον κόσμο που τα περιβάλλει, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό!

Ποιος μπόμπιρας δεν χόρεψε με τον Beatbo το ρομπότ; Ποιος δεν πέρασε ατελείωτες ώρες δοκιμάζοντας το εκπαιδευτικό τραπέζι; Ποιο μωρούλι δεν έσκασε τα πρώτα του γελάκια στο εκπαιδευτικό γυμναστήριο με το μουσικό πιανάκι και ποιο δεν γέμισε χάδια και αγκαλιές το εκπαιδευτικό σκυλάκι; Όσο για τα Linkimals; Με τον Τάρανδο – Μουσικούλη, τον Βραδύποδα – Χορευταρούλη, το Πάντα – Αγκαλίτσα και τα υπόλοιπα ζωάκια της παρέας… τα μικρά μας απολαμβάνουν παιχνίδι και διασκέδαση με την ψυχή τους!

Ευχαριστούμε Fisher Price για τις μοναδικές, ξένοιαστες αυτές στιγμές!