Απίστευτο περιστατικό στη Λευκωσία: 5 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο με ρήξη παρθενικού υμένα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αλλάζουν τα δεδομένα για την υπόθεση του φερόμενου βιασμού του 5 μηνών βρέφους.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Ανδρέα Νεοφύτου, εξετάζονται δύο σενάρια για τις εκδορές και την ρήξη παρθενικού υμένα που υπέστη το νεογέννητο βρέφος. Είτε το μωρό να υπέστη βιασμό είτε η ρήξη να έγινε εσκεμμένα.

«Υπάρχει μια νέα τάση στους πρόσφυγες. Προχωρούν τεχντητά σε αυτή την πράξη ια να επωφελούνται της προστασίας, που είναι αναγκασμένο το κράτος να τους προσφέρει και να μένουν στην Κύπρο», δήλωσε ο κος. Νεοφύτου.

Τα δύο πιο πάνω σενάρια είναι υπό διερεύνηση και το επόμενο 24ωρο αναμένεται να ξεκαθαρίσει η όλη υπόθεση.

Οι δηλώσεις των γονιών

Οι γονείς του βρέφους δηλώνουν άγνοια  για το περιστατικό. Συγκεκριμένα, η μητέρα όταν πήρε το βρέφος στο Μακάρειο Νοσοκομείο για εξετάσεις και εντοπίστηκε από γιατρό η ρήξη παρθενικού υμένα (14:00, 19/02), ανέφερε ότι είχε προσέξει την προηγούμενη ημέρα (18/02) ότι η ευαίσθητη περιοχή παρουσίαζε κάποια σημάδια και όταν ρώτησε τον άνδρα της αν γνωρίζει κάτι, της ανέφερε να πάρει το παιδί σε γιατρό για να το ελέγξει.

Σε κατάθεσή της την Τρίτη (19/02) η μητέρα ανέφερε ότι η ίδια έδειξε στον σύζυγό της πώς να καθαρίζει το παιδί και ότι ο τελευταίος στην προσπάθειά του να το καθαρίσει, ίσως να άγγιξε το σημείο και να της προκάλεσε αυτή τη ζημιά.

Πρόσθεσε ότι στο σπίτι διαμένει μόνο αυτή και ο σύζυγός της και ότι αυτοί έχουν την επιμέλεια και την φροντίδα του βρέφους.

Την ίδια ημέρα, το απόγευμα, συνελήφθη ο σύζυγός της, ο οποίος εφόσον του εξηγήθηκαν οι λόγοι γι΄ αυτή την εξέλιξη, δήλωσε ότι «είμαι 100% σίγουρος ότι δεν έκανα τίποτα».

Πρόσθεσε πως όταν τον ενημέρωσε η σύζυγός του, ο ίδιος την παρότρυνε να πάρει το παιδί σε γιατρό.

Η ενημέρωση που είχαμε μέχρι πριν λίγο

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαίωσε μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του SIGMA «Μεσημέρι και Κάτι» ο Βοηθός Διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, σε σχέση με το 5μηνο βρέφος που διαπιστώθηκε κατόπιν εξέτασης ότι υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα.

«Είναι ένα τραγικό και συγκλονιστικό συμβάν που πολύ σπάνια συναντά κανείς στα ιατρικά χρονικά, να έχει βιαστεί δηλαδή, να έχει πέσει θύμα σεξουαλίκής κακοποίησης ένα κοριτσάκι μόλις πέντε μηνών. Πραγματικά είναι κάτι που μας έχει συγκλονίσει». Το παιδί πρόσέθεσε ο Δρ. Τσιβιτανίδης, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική Κλινική, επαναλαμβάνοντας ότι «έχει επιβεβαιωθεί δυστυχώς αυτή η αποτρόπαια πράξη».

Δείτε στο video τις δηλώσεις του

Σοκάρει η είδηση για ένα 5 μηνών βρέφος από την Λευκωσία που βρέθηκε στο νοσοκομείο με ρήξη παρθενικού υμένα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το συγκλονιστικό εύρημα ήρθε στο φως τη στιγμή που η μητέρα είχε πάει το βρέφος για εμβόλιο στον παιδίατρο, στον οποίο και ανέφερε ότι παρατήρησε σημάδια στο παιδί της που της γέννησαν προβληματισμούς.

Το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς στο νοσοκομείο την Τρίτη (19/02) γιατί είχε εκδορές σε ευαίσθητη περιοχή. Όταν γιατρός εξέτασε το βρέφος, συγκλονίστηκε διαπιστώνοντας ότι αυτό είχε υποστεί ρήξη παρθενικού υμένα!

Η φρικιαστική ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια της εξέτασης τόσο από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου όσο και από γυναικολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ήδη ο πατέρας του βρέφους που κατάγεται από αφρικανική χώρα, συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση, ενώ το πρωί της Τετάρτης (20/02) οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας με στόχο να εκδοθεί διάταγμα προσωποκράτησης.

Πάντως, ο πατέρας του βρέφους δηλώνει -προς υπεράσπισή του- ότι αυτός εντόπισε τις εκδορές και είχε ανησυχήσει. Η μητέρα φέρεται να υποστήριξε ότι έλειπε από το σπίτι τη στιγμή που σημειώθηκε το συμβάν.