Απίστευτο! Έβαλαν απουσία στους μαθητές που δεν μπήκαν στις τάξεις την ώρα της απεργίας

Τελευταία εξέλιξη: Δεν θα μπουν απουσίες στα παιδιά που δεν βρέθηκαν στις τάξεις τους την ώρα της απεργίας, αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου ανακοινώνει ότι δεν θα καταχωρηθούν οι απουσίες μαθητών/τριών της πρώτης περιόδου (7.30 π.μ. – 8.15 π.μ., σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2019), λόγω της στάσης εργασίας της ΟΕΛΜΕΚ και του κλίματος που διαμορφώθηκε στις σχολικές μονάδες».

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση ορισμένων καθηγητών, να βάλουν απουσία σε όσους μαθητές δεν προσήλθαν στις σχολικές αίθουσες την πρώτη ώρα μαθημάτων, την ώρα δηλαδή που πραγματοποιούσαν οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ, στάση διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δύο σχολεία καθηγητές έβαλαν απουσία σε μαθητές τους που δεν προσήλθαν στις αίθουσες για μάθημα στις 07:30 το πρωί, ώρα που είχε ορισθεί να ξεκινήσει η στάση εργασίας των καθηγητών της ΟΕΛΜΕΚ.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε πως ενημερώθηκαν για το θέμα, το οποίο φαίνεται ότι συνέβη σε δύο διαφορετικά σχολεία, και επικοινώνησαν με τη διεύθυνση.

 «Επικοινωνήσαμε με το Διευθυντή του ενός σχολείου και τον ενημερώσαμε για το περιστατικό. Όπως μας είπε, δεν είχε ενημερωθεί για το συμβάν και θα διευθετηθεί. Από τη στιγμή που εμείς είχαμε ανακοινώσει πως θα απέχουμε από τα εκπαιδευτικά μας καθήκοντα, δεν δικαιολογείται να μπουν απουσίες», σημείωσε ο κ. Χατζησάββας.

Η αντίδραση της Συνομοσπονδίας Μέσης Εκπαίδευσης

Έντονη ήταν η αντίδραση της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, με τον πρόεδρο της να δηλώνει πως δεν πρέπει να στοχοποιούνται οι μαθητές.
«Εάν έγινε αυτό, εμείς δηλώνουμε ότι είναι ανεπίτρεπτο και θέλουμε να πούμε πως δεν πρέπει να θυματοποιούνται και να στοχοποιούνται τα παιδιά. Θα πρέπει να δοθούν σαφέστατες οδηγίες από τους αρμόδιους, για να διευθετηθεί το θέμα».
με πληροφορίες από τον reporter.com.cy