Αντίστροφη μέτρηση για τις εξετάσεις τετραμήνων – Πως θα διεξαχθούν εν μέσω πανδημίας

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις εξετάσεις τετραμήνων και η αγωνία των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών κορυφώνεται.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων θα αποτελέσουν περίοδο προετοιμασίας για τους μελετηρούς ενώ η διαδικασία θα διεξαχθεί φέτος σε πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας που δοκιμάζει τον τομέα της παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους θέτουν διάφορα ερωτήματα προς το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο με τη σειρά του παραπέμπει στις υπάρχουσες εγκυκλίους, ενώ οι οργανωμένοι μαθητές ζητούν αναστολή των εξετάσεων.

Το χρονοδιάγραμμα των 4μηνων εξετάσεων

Η διεξαγωγή των τετράμηνων εξετάσεων θα γίνει όπως είθισται με φυσική παρουσία ενώ η ύλη έχει ήδη καθοριστεί με τις Διευθύνσεις των σχολείων να έχουν στα χέρια τους από την 1 Σεπτεμβρίου τη σχετική εγκύκλιο.

Εγκύκλιος η οποία προβλέπει ότι ως εξεταστική περίοδος καθορίζεται η 14η Ιανουαρίου με 27 Ιανουαρίου του 2021 και περιλαμβάνει τις εξετάσεις Α΄ σειράς για τα εξεταζόμενα μαθήματα της Α΄και Β΄ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών.

Από τις 11 εώς τις 13 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί στους μαθητές ο βαθμός της προφορικής τους επίδοσης (60%) στα εξεταζόμενα μαθήματα. Η ανακοίνωση θα γίνεται από τους διδάσκοντες κατά το τελευταίο μάθημα πριν από τη λήξη του τετραμήνου.

Αναφορικά με τη διαδικασία διεξαγωγής των τετράμηνων εξετάσεων η εγκύκλιος περιλαμβάνει και τις οδηγίες προς τους Διευθυντές και συγκεκριμένα:

Προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην χάνονται μαθήματα στις περιπτώσεις απουσίας των εκπαιδευτικών.

Ενημερώνονται τακτικά από τους Συντονιστές Βοηθούς Διευθυντές για την ομαλή πορεία διδασκαλίας των μαθημάτων.

Ενημερώνουν τα Επαρχιακά Γραφεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, για προβλήματα σχετικά με τις διαθέσιμες αίθουσες για τη διεξαγωγή των ενιαίων γραπτών αξιολογήσεων.

Γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των μαθητών που χρειάζονται διευκολύνσεις και διαθέτουν τις αίθουσες όπου θα εξεταστούν
εποπλεύουν τον προγραμματισμό των γραπτών προειδοποιημένων ασκήσεων για την καλύτερη κατανομή  τους κατά τη διάρκεια του