Ανοίγει τις πύλες του το πρώτο ετήσιο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού (από 4/8)

Το πρώτο ετήσιο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 4 Αυγούστου , στις 8 μ.μ., στην πλατεία Λευκόλλα, στον Πρωταρά και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα τελέσει τα εγκαίνια.

Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών, θα διαρκέσει έως τις 6 Αυγούστου και η είσοδος σε αυτό θα είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν στις 6 μ.μ. και θα ολοκληρώνονται στις 11 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβάλλονται τα προϊόντα της γης μας, οι ικανότητες των ανθρώπων μας και η πολιτιστική μας παράδοση. Για ένα τριήμερο όλοι οι επισκέπτες που θα βρεθούν στον χώρο, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ό,τι παράγει ο σπουδαίος τόπος μας, να δουν και να μιλήσουν με τους ανθρώπους του και να ψυχαγωγηθούν με καλλιτέχνες, που όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησαν με πάθος και σοβαρότητα τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας και του ελληνισμού γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προσφέρονται και θα πωλούνται κυπριακά παραδοσιακά εδέσματα, ενώ θα τιμηθούν άτομα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Χορηγοί στο φεστιβάλ είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η Trojian Economics, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και ο Δήμος Παραλιμνίου. Επίσημος χορηγός επικοινωνίας είναι η τηλεόραση SIGMA.