Αξιολάτρευτος 3χρονος μιλά στα κύματα και τους λέει στη νοηματική… να ηρεμήσουν (vid)

Αξιολάτρευτος 3χρονος μιλά στα κύματα και τους λέει στη νοηματική... να ηρεμήσουν (vid)

Όταν είσαι παιδί κωφών γονέων, σου κάνει αίσθηση ότι μπορούν να καταλάβουν όλοι τη νοηματική γλώσσα... Ακόμη και τα κύματα της θάλασσας.

Έτσι και ο 3χρονος Λουκ, όπου στο σπίτι του στο Μέριλαντ, η πρώτη γλώσσα που έμαθε είναι η νοηματική και η δεύτερη τα αγγλικά. Και οι δύο γονείς του είναι κωφάλαλοι.

Στις διακοπές της οικογένειας στη Φλόριντα, η μαμά του παιδιού «έπιασε» τον μικρούλη της να μιλά στον ωκεανό και τα κύματά του και να τους λέει στη νοηματική να είναι ήρεμα.

«Όταν τον κατέγραψα στο βίντεο ήξερα καλά, ότι είχα συλλάβει μία υπέροχη στιγμή, όπου στον δικό του κόσμο όλοι και όλα καταλαβαίνουν τη νοηματική», εξηγεί συγκινημένη η μαμά του Λουκ.

«Όταν ο μικρός σου CODA πιστεύει ότι τα κύματα καταλαβαίνουν τη νοηματική», γράφει η μητέρα στη λεζάντα του βίντεο. (CODA=το παιδί κωφών γονέων)

Η συγκινητική αυτή στιγμή είναι το πιο τέλειο παράδειγμα του πόσο πλούσια είναι η ζωή του μικρού και του 9 μηνών αδελφού του.

«Τα παιδιά μου ζουν σε έναν πολύχρωμο κόσμο, καθώς αυτό σημαίνει πως όσο μεγαλώνουν, τόσο περισσότερο κερδίζουν σε ενσυναίσθηση, πολιτισμό και εμπειρίες», ανέφερε η μητέρα, η οποία περιμένει το τρίτο της παιδί τον Δεκέμβριο.

Η μητέρα έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται Deaf Motherhood is a Ministry και δείχνει πώς είναι η ζωή ενός κωφού γονέα με παιδιά χωρίς πρόβλημα ακοής. Όπως λέει είναι γεμάτη αγάπη και όμορφες στιγμές και πως και οι κωφοί γονείς είναι το ίδιο ικανοί, σαν τους ακούοντες, κάτι που πολλές φορές δεν γίνεται αντιληπτό.

«Και οι κωφοί γονείς είναι σαν τους υπόλοιπους. Κάνουν υπερωρίες στη δουλειά τους και αντιμετωπίζουν προκλήσεις που καλούνται να χειριστούν ως οικογένεια. Θέλει επιπλέον υπομονή, κατανόηση και συμπόνοια», σημείωσε.