Αγία Νάπα: Φεστιβάλ για τα παιδιά!

Ένα μεγάλο φεστιβάλ για τα παιδιά με πολλές δραστηριότητες
Πρωτότυπα παιχνίδια και κατασκευές, ζύμωμα, έκθεση βιβλίου και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Στην κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας την Κυριακή 11 Ιουνίου από τις 6.00μ.μ-9.30μ.μ. θα διεξαχθεί το 29ο Παιδικό Φεστιβάλ και 15ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Νάπας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η οποία ως γνωστό εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο Δήμος Αγίας Νάπας κατάρτισε και φέτος για τους μικρούς του φίλους ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα, το οποίο πέρα από το καλλιτεχνικό μέρος περιλαμβάνει γωνιές ζωγραφικής, χειροτεχνίας, αγγειοπλαστικής, ζωγραφική προσώπου, πρωτότυπα παιγνίδια και κατασκευές, ζύμωμα/φούρνισμα, και πολλές άλλες εκπλήξεις.

ΧΟΡΟΣ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στο καλλιτεχνικό μέρος του Φεστιβάλ συμμετέχουν η χορωδία του Δημοτικού σχολείου Αγίας Νάπας «Αντώνης Τσόκκος», η ομάδα Dance Motion/Frosso Pattichi.  Η οποία θα παρουσιάσει χορογραφίες Hip-Hop Σύγχρονου και Μπαλέτου «Ο κόσμος μέσα από τα μάτια των παιδιών».  Ακόμα ο χορευτικός όμιλος του Δήμου Αγίας Νάπας και το χορευτικό συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου, τα οποία θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Οι παιδικές καλλιτεχνικές ομάδες και τα τμήματα Ορθοφωνίας/Φωνητικής του Ανοικτού Σχολείου θα παρουσιάσουν την μουσικοχορευτική παράσταση «Χάντρα Θαλασσιά», Fantastic Films από το Evolution Dance Studio. Και η ιδιωτική σχολή έντεχνου χορού «Freedom Dance School», η οποία θα παρουσιάσει την παράσταση «Μία Σκάλα στο Φεγγάρι».

Επίσης θα διεξαχθεί η θεατρική παράσταση «Η Παναγία των Παρισίων» στην οποία λαμβάνουν μέρος Κατερίνα Λούρα, Κίκης Κακουλλής, Ονησίφορος Ονησιφόρου και Κρίστη Χαραλάμπους.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση βιβλίου καθώς και περίπτερο με διάφορες λιχουδιές, αναμνηστικά δώρα και τα κέρδη θα διατεθούν για τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου.

  • Σε όλα τα παιδιά θα προσφέρεται δωρεάν από την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας Π.Ο.Π.Ο.
  • Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας για την απόκτηση της Γαλάζιας Σημαίας στις παραλίες του.

Διαβάστε ακόμα:

Famagusta: Ξεκινούν τα γυρίσματα στην Κύπρο

Παγκόσμια ημέρα ωκεανών: 4000 μικροπλαστικά ανά τ.μ στις ακτές της Κύπρου

Πλανητάριο: Το στολίδι της Κύπρου άνοιξε τις πύλες του για το κοινό