6 λόγοι που τα μωρά του Οκτωβρίου είναι ξεχωριστά σύμφωνα με τους επιστήμονες

Μπορεί να έχουμε συνδέσει τον Οκτώβριο με το Halloween και τις τρομακτικές κολοκύθες, όμως τα μωρά που γεννιούνται αυτόν τον μήνα κάθε άλλο παρά τρομακτικά είναι! Για την ακρίβεια, τα μωρά του Οκτωβρίου έχουν μερικούς πολύ καλούς λόγους για να ξεχωρίζουν…

Έχουν έφεση στον αθλητισμό

Σύμφωνα με έρευνες, τα μωρά του Οκτωβρίου δείχνουν να αριστεύουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Μελέτη που έγινε το 2014 έδειξε, ότι η αντοχή και η δύναμη των παιδιών που γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα ήταν ισχυρότερη από τα μωρά κάθε άλλου μήνα -και σχεδόν ίδια με αυτή των μωρών που γεννήθηκαν τους άλλους μήνες του Φθινοπώρου.

Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει να κάνει με τη βιταμίνη D που έλαβαν τα μωρά αυτά όσο βρίσκονταν στη μήτρα. Ο Dr. Gavin Sandercock, προσθέτει επίσης, ότι “ειδικά αν έχουν γεννηθεί στο Βόρειο Ημισφαίριο, τα μωρά του Φθινοπώρου τείνουν να έχουν λίγο μεγαλύτερη οστική και μυϊκή μάζα. Χάρη σε αυτή, είναι σωματικά πιο δραστήρια από μικρή ηλικία, ενώ ασχολούνται με τον αθλητισμό νωρίς. Πρόκειται για έναν πολύ θετικό κύκλο.”

Έχουν προεδρικές… προοπτικές!

Οι περισσότεροι Πρόεδροι των Η.Π.Α. γεννήθηκαν Οκτώβριο και αυτό, σύμφωνα με κάποιους, έχει να λέει κάτι για τις ηγετικές ικανότητες των παιδιών αυτών. Επιπλέον, Οκτώβριο γεννήθηκε και η Hilary Clinton.

Έχουν ελάχιστες πιθανότητες να έχουν γεννηθεί την τελευταία ημέρα του μήνα

Πιθανότατα ΔΕΝ γεννήθηκαν στο Halloween. Κατά έναν περίεργο τρόπο –σύμφωνα με ερευνητές του Yale- τα μωρά του Οκτωβρίου ΔΕΝ γεννιούνται συνήθως την τελευταία ημέρα του μήνα, την ημέρα του Halloween δηλαδή, με τον ίδιο τρόπο που ελάχιστα είναι και τα μωρά που γεννιούνται την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

…μα αυξημένες πιθανότητες να φτάσουν τα 100!

Σύμφωνα με μελέτη του 2011 από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, τα άτομα που γεννιούνται τον Οκτώβριο έχουν “σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 100, συγκριτικά π.χ. με τα άτομα που γεννιούνται τον Απρίλιο.

Έχουν μικρότερο κίνδυνο για παθήσεις του μυοκαρδίου

Μια άλλη μελέτη δείχνει, ότι ενώ τα μωρά έχουν τις ίδιες ή και περισσότερες πιθανότητες με κάθε άλλο να νοσήσουν από κάποια σοβαρή ασθένεια, έχουν πάντως λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παθήσεις του μυοκαρδίου. Τα μωρά του Οκτωβρίου, λοιπόν, τείνουν να έχουν υγιείς καρδιές -και μπορεί να είναι αυτό που τα οδηγεί και στο να είναι αιωνόβια.

Έχουν καλή ψυχική υγεία

Οι ερευνητές, τέλος, έχουν συνδέσει τον Οκτώβριο -ως μήνα γενεθλίων- με μικρότερο ποσοστό αυτοκτονιών, επισημαίνοντας ότι τα μωρά που γεννιούνται αυτόν τον μήνα φαίνεται να έχουν καλύτερη ψυχική υγεία.

Στατιστικά μιλώντας, λοιπόν, τα μωρά του Οκτωβρίου χαίρουν αξιοσημείωτου ψυχικού σθένους και σωματικής ρώμης -στοιχεία που σίγουρα θα τα βοηθήσουν να προοδεύσουν και να επιτύχουν στη ζωή τους, με προεδρικές προοπτικές ή όχι!

Πηγή: mother.ly