5 βιβλία ταξιδεύουν τα παιδιά στην εποχή του Φθινοπώρου

5 βιβλία ταξιδεύουν τα παιδιά στην εποχή του Φθινοπώρου

Έχουμε μπει, ημερολογιακά τουλάχιστον, στην εποχή του Φθινοπώρου, τα φύλλα στα δέντρα έχουν κιτρινίσει και σιγά σιγά πέφτουν και σίγουρα είναι μία από τις εποχές που έχουν δώσει έμπνευση σε καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Τα φθινοπωρινά βράδια είναι η ιδανική ώρα να διαβάσουμε με τα παιδιά μας ένα βιβλίο και γιατί όχι να αφορά και την εποχή που διανύουμε.

Το Infokids.cy σάς προτείνει πέντε υπέροχα παιδικά βιβλία που μαθαίνουν στα παιδιά για το φθινόπωρο και τα ταξιδεύουν σε τοπία με κίτρινα και πορτοκαλί φύλλα…

Το φθινόπωρο

Στα βιβλία της σειράς «Οι 4 εποχές» με πολύχρωμη εικονογράφηση και ελάχιστο κείμενο παρουσιάζεται κάθε εποχή με τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα: Η άνοιξη με τα λουλούδια και τα πουλιά της, το καλοκαίρι με τη ζέστη, το θερισμό και τα φρούτα του, το φθινόπωρο με τον τρύγο και τα πρωτοβρόχια, ο χειμώνας με τις γιορτές και τις παγωνιές.

Συγγραφέας: Φακίνου Ευγενία

Εκδόσεις Κέδρος

Ηλικίες: 6 έως 12 ετών

Παραμύθια & Ιστορίες Για Κάθε Εποχη- Φθινόπωρο

Φθινόπωρο: Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος

Η σειρά «Παραμύθια και ιστορίες για κάθε εποχή» αποτελείται από τέσσερα βιβλία, ένα για κάθε εποχή του χρόνου. Η ύλη των βιβλίων χωρίζεται σε 4 κεφάλαια, ένα για κάθε μήνα. Τα περιεχόμενα παρουσιάζονται ημερολογιακά για κάθε μέρα του μήνα.

Η σειρά απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Έχει ως στόχο να τα μυήσει στον θαυμαστό κόσμο του βιβλίου και του παραμυθιού, να τα βοηθήσει στην ανάπτυξη των συναισθημάτων τους, στην καλλιέργεια της φαντασίας τους, αλλά και στην απόκτηση γνώσεων που θα τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Ηλικία: 3 – 6

Ιστορίες από το περιβόλι των τεσσάρων εποχών

Έλα κι εσύ μια βόλτα στο μυστικό περιβόλι των τεσσάρων εποχών για να γνωρίσεις την Άνοιξη με τις πασχαλίτσες και τα λουλούδια της, το Καλοκαιράκι με τα τζιτζίκια και τα τριζόνια του κάτω απ’ τον καυτό ήλιο, το Φθινόπωρο με τα επίμονα σαλιγκάρια του στη βροχή και τον Χειμώνα με την κρυφή του αγάπη που ανθίζει μες στο χιόνι. Θα περάσουμε ωραία!

Συγγραφέας: Φ. Μανδηλαράς

Εκδόσεις Πατάκης

Προτεινόμενη ηλικία: 6-9 ετών

Το σποράκι ταξιδεύει

Με χρώματα φωτεινά ο Eric Carle μας μιλά για τις τέσσερις εποχές του χρόνου και μας αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία ενός πανέμορφου ηλιοτρόπιου, που φύτρωσε από ένα μικρούτσικο σποράκι.

Συγγραφέας: Eric Carle

Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Προτεινόμενη Ηλικία: 3 – 6′

Φθινόπωρο στο δάσος

Ψάχνοντας το μυστικό μες στις τρυπούλες του βιβλίου, θ’ ανακαλύψεις έναν τρισδιάστατο κόσμο. Τι συμβαίνει στο δάσος το φθινόπωρο; Γνώρισε τα ζωάκια και ανακάλυψε πώς ετοιμάζονται για το κρύο που έρχεται.

Μετάφραση: Ελένη Μπακογεώργου

Εικονογράφος: Αν Πάσσιερ

Εκδόσεις Πατάκη

Προτεινόμενη ηλικία: Από 3 ετών

Διαβάστε επίσης:

O 11χρονος συγγραφέας Λεωνίδας Νικολαΐδης μιλά στο Infokids για τα βιβλία και τα όνειρά του

6 υπέροχα βιβλία που θα γίνουν η καλύτερη παρέα των παιδιών

«Μικρά παιδιά με μεγάλα όνειρα»: 8 βιβλία για τους ανθρώπους που άλλαξαν τον κόσμο