5 μοναδικές εκδηλώσεις για παιδιά και γονείς για το διήμερο που έρχεται

Το πρώτο… χριστουγεννιάτικο σαββατοκύριακο είναι εδώ και το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 μοναδικές εκδηλώσεις για να γιορτάσετε με τα παιδιά.

Σάββατο στο Μουσείο – Τα παπούτσια των άλλων

Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας σε συνεργασία με το Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου θα επιλέγουν και θα παρουσιάζουν κάθε μήνα για τους μικρούς φίλους του μουσείου μία όμορφη ιστορία για την ενσυναίσθηση, την αλληλοαποδοχή, και την αμοιβαία κατανόηση.

Οι ιστορίες αυτές θα αποτελούν παράλληλα πηγή έμπνευσης για να γνωρίσουν τα παιδιά διάφορα κομμάτια της συλλογής του μουσείου.

Στο πρώτο αυτό βιβλιο-εργαστήρι

  • θα διαβάσουμε την ιστορία της ‘Αλκηστης Χαλικιά ‘Τα παπούτσια των άλλων’
  • θα γνωρίσουμε τη συλλογή παπουτσιών του μουσείου
  • θα ανακαλύψουμε διάφορες ιστορίες που κρύβονται σε αυτά
  • θα εμπνευστούμε και θα φτιάξουμε κατασκευές με θέμα τα παπούτσια

Ηλικίες: 4-9 ετών

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, 2019

Ώρα: 15:00 – 17:00

Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας (CVAR)

Ερμού 285, Λευκωσία

Φωταγώγηση δέντρου Λεμεσός

Ο Δήμος Λεμεσού προσκαλεί μικρούς και μεγάλους το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 στις 6.00μ.μ. στη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του που θα γίνει στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου / Διοικητήριο.

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, Λεμεσός

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου

Ώρα: 18:00

Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου

Διαβάαστε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ

Μικρός Πρίγκιπας – Θεατρική Παράσταση

Μια ευφάνταστη, χειροποίητη παράσταση με ηθοποιούς, αυτοσχεδιασμούς, κούκλες και human-puppets που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Η παράσταση αποτελεί θεατρική μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος «Ο Μικρός Πρίγκιπας», του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Η σκηνοθέτιδα Βασιλική Ανδρέου, η οποία συνέλαβε και την ιδέα για την μεταφορά του έργου στη σκηνή, δηλώνει ότι «το μαγικό ταξίδι του μικρού πρίγκιπα, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα ζωής και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στην ζωή».

«Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια», γράφει ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Το έργο που ανεβάζει το «θέατρο ένα» αποτελεί μια ευρηματική παράσταση που μεταφέρει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα σε σχέση με την φιλία, την αγάπη και τη δύναμη της φαντασίας.

Ταυτόχρονα καυτηριάζει τις συμπεριφορές του κόσμου των μεγάλων που σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία, εγωισμό, δίψα για εξουσία και λεφτά, απληστία, συμπεριφορές που οδηγούν τους ανθρώπους στη μοναξιά.

Για τη σκηνική μεταφορά του παραμυθιού, οι τρεις ηθοποιοί με ευφάνταστους τρόπους και αυτοσχεδιασμούς, που θα εκπλήξουν μικρούς και μεγάλους, μεταφέρουν αυτά των μηνυμάτων δημιουργώντας μια πρωτότυπη παράσταση.

  • Γενική επιμέλεια/ κατασκευές: Βασιλική Ανδρέου
  • Διασκευή: Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού
  • Φωτισμοί: Αντρέας Χριστοδουλίδης
  • Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Θέμις Πόλου, Βασιλική Ανδρέου

Η παράσταση είναι επιχορηγημένη από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου

Ώρα: 11 π.μ.

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203

Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Θέατρο Ένα
Λεωφόρος Αθήνας 4, Λευκωσία

Santa’s Race – Φιλανθρωπικός Μαραθώνιος

Την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου 2019 στις 9 το πρωϊ, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού σε συνεργασία με την Cyprus Sightseeing και το Πολυδύναμο Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών ‘Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων’, διοργανώνουν Αγώνα Δρόμου Άη Βασίληδων.

Το γνωστό ως ‘Santa’s Race’ πραγματοποιείται σε πολλές χώρες του εξωτερικού και προσελκύει χιλιάδες κόσμου με στολές Άη Βασίλη για να τρέξουν ή να περπατήσουν.

Η διαδρομή 5 χιλιομέτρων κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, με έναρξη και λήξη στην Επίχωση Λεμεσού, είναι φιλική για όλες τις ηλικίες και ικανότητες.

Για εγγραφές www.cyprus-sightseeing.com

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, 2019
Ώρα: 09:30 – 11:00

Μόλος (Περιοχή της Επίχωσης)
Παραλιακός δρόμος Λεμεσού

Frozen ΙΙ – Ταινία

Οι αγαπημένοι χαρακτήρες της Disney επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, με την ιστορία να μας μεταφέρει τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου φιλμ.

Η Elsa ακούει μια παράξενη φωνή από τον βορρά να την καλεί. Μαζί με την Anna, τον Kristoff, τον Olaf και τον Sven, παίρνουν μέρος σε ένα καινούργιο ταξίδι πέρα από το σπίτι τους, την Αρεντέλλα, ώστε να ανακαλύψουν την προέλευση των μαγικών δυνάμεών της και να σώσουν το βασίλειο.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και δείτε το τρέιλερ εδώ.