5 λόγοι που κάνουν τα μωρά του Ιουνίου τόσο ξεχωριστά

Υπάρχουν πολλά πράγματα για να αγαπήσει κάποιος στον Ιούνιο. Είναι –ανεπίσημα – η αρχή του καλοκαιρού, τα σχολεία σταματούν και ο καιρός πλησιάζει αρκετά αυτό που πολλοί θα αποκαλούσαμε… τέλειο.

Κι αν περιμένετε ένα μωράκι τον Ιούνιο ή γιορτάζετε τα γενέθλιά του αυτό τον μήνα υπάρχουν ακόμη περισσότεροι λόγοι για να αγαπάτε τον Ιούνιο.

Φυσικά, όλα τα μωράκια είναι μοναδικά, αλλά αν το μωράκι σας γεννήθηκε τον 6ο μήνα του χρόνου υπάρχουν ορισμένα πράγματα που το ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και το κάνουν τόσο υπέροχο.

Τα μωρά του Ιουνίου είναι μικρές… ηλιαχτίδες

Η προσωπικότητα του μωρού σας θα είναι… ηλιόλουστη και αισιόδοξη. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εποχή της γέννησης και η προσωπικότητά μας συνδέονται, ενώ σύμφωνα και με το περιοδικό Time «τα μωρά του καλοκαιριού είναι χαρούμενα και γελαστά, όπως και τα μωρά της άνοιξης. Χαρακτηριστικό που μπορεί να αντισταθμιστεί, όμως, από την έντονη κυκλοθυμία τους».

Τα μωρά του Ιουνίου προσαρμόζονται πιο εύκολα

Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι είναι ικανά να διαχειριστούν καλύτερα τις αλλαγές. Η θεωρία θέλει τα μωρά που γεννιούνται του μήνες του καλοκαιριού να μπορούν να αποδεχτούν και να προσαρμοστούν καλύτερα στις αλλαγές της ζωής τους, χάρη στο ηλιακό φως με το οποίο έρχονται συχνότερα σε επαφή από τα μωρά του χειμώνα.

Τα μωρά του Ιουνίου αλλάζουν εύκολα διάθεση

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Νευροεπιστήμης, τα παιδιά που γεννιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιθανότερο να βιώνουν αλλαγές στην ψυχολογία τους και να έχουν σκαμπανεβάσματα στη  διάθεσή τους. Η υπεύθυνη της έρευνας καθηγήτρια, Xenia Gonda, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η εποχή της γέννησής μας επηρεάζει τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης – δύο ορμόνες του εγκεφάλου που επηρεάζουν το συναίσθημα της ευτυχίας και της λύπης μας.

Τα παιδιά του Ιουνίου ίσως ψηλώσουν περισσότερο

Πολλοί υποστηρίζουν ότι, χάρη στο φως του ήλιου, τα παιδιά που γεννιούνται το καλοκαίρι έχουν μεγαλύτερα ποσοστά βιταμίνης D στο σώμα τους, η οποία συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξή τους και μπορεί να τα κάνει και ψηλότερα!

Τα παιδιά του Ιουνίου κοιμούνται αργά…

Γι’ αυτό φταίνε και πάλι ο ήλιος και η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sleep έδειξε ότι τα μωρά που γεννιούνται άνοιξη ή καλοκαίρι είναι πιθανότερο να ξενυχτούν τα βράδια. Ευτυχώς, όμως, σύμφωνα με άλλες επιστημονικές έρευνες, τα μωρά του Ιουνίου έχουν ένα βιολογικό ρολόι που λειτουργεί άψογα, οπότε είναι πολύ πιθανό να ξυπνούν στην ώρα τους και μόνα τους για το σχολείο, τις δραστηριότητες ή ό,τι άλλο χρειάζεται να κάνουν.