250 υποτροφίες για Κύπριους φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Μπόλτον

Πρόγραμμα για 250 υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Μπόλτον,  ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Υπουργείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Προδρόμου αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Παραχώρησης Υποτροφιών σε Κύπριους φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Μπόλτον είπε ότι «είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σε συνεργασία με το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Μπόλτον εγκαθιδρύεται ένα Πρόγραμμα Υποτροφιών του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου στο Πανεπιστήμιο αυτό».

Στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος, που έχει την επωνυμία Pathway Scholarship, ο κ. Προδρόμου είπε ότι θα παραχωρηθούν μέχρι 250 υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές/φοιτήτριες για κάθε ένα από τα επόμενα πέντε χρόνια, για σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπόλτον.

Σημείωσε ότι οι υποτροφίες αυτές συνδυάζονται και ενισχύονται από μια Υποτροφία εις μνήμην του Λοχαγού Νικόλαου Κατούντα, που δημιουργείται ταυτόχρονα, για να τιμηθεί η μνήμη του Υποστράτηγου Νικόλαου Κατούντα, γνωστού αγωνιστή της ελευθερίας της Κύπρου, ενός ήρωα της αντίστασης στον Αττίλα, ο οποίος αγωνίστηκε στην επιχείρηση ανακατάληψης του Αγίου Ιλαρίωνα και στη συνέχεια έπεσε υπερασπιζόμενος την Κερύνεια το 1974.

Όπως είπε, μέσα στις μετά το BREXIT συνθήκες είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ένα Πανεπιστήμιο έρχεται να προσφέρει υποτροφίες και να διευκολύνει την πρόσβαση τόσων πολλών Κυπρίων φοιτητών τα επόμενα χρόνια.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Πανεπιστήμιο του Μπόλτον και ιδιαίτερα τον Καθηγητή, Πρόεδρο και Αντιπρύτανη George E. Holmes. Όπως επίσης και τον κ. Άρη Ματθαίου, Εκτελεστικό Διευθυντή του Πανεπιστημίου. Ευχαριστίες απευθύνω και στον δρα Ηλία Φούτση που είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Υποτροφίας εις μνήμην του Νικόλαου Κατούντα και τον συνδυασμό της με το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου», κατέληξε ο κ. Προδρόμου.