18 εκ. θα δοθούν ως χριστουγεννιάτικο δώρο – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα δοθεί

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα (15/11) την παραχώρηση χριστουγεννιάτικου δώρου προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού, κας. Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Όπως γνωστοποίησε η Υπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το δώρο αφορά τους δικαιούχους του ΕΕΕ και θα είναι στο ύψος του 80% του μηνιαίου επιδόματος που λαμβάνουν.

«Η δαπάνη για το χριστουγεννιάτικο δώρο θα ανέλθει περίπου στα 18 εκατομμύρια ευρώ και αφορά τους δικαιούχους του ΕΕΕ, που θα λάβουν το 80% του επιδόματος που λαμβάνει κάποιος είναι μόνος είτε ως οικογένεια», είπε συγκεκριμένα.

Το επίδομα αφορά επίσης τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, τους χαμηλοσυνταξιούχους, εκείνους δηλαδή που λαμβάνουν τη μικρή επιταγή. Θα λάβουν όσο επίδομα λαμβάνουν στη μικρή επιταγή, αλλά έχει τεθεί ότι ουδείς θα λάβει κάτω από 100 ευρώ. Επιπρόσθετα, αφορά τους εγκλωβισμένους και τα παιδιά που φοιτούν σε νηπιαγωγεία, σχολεία στο Ριζοκάρπασο.

Χριστουγεννιάτικό δώρο θα δοθεί τέλος και στις πολύτεκνες μάνες και θα αυτό θα είναι ύψους 100 ευρώ.

Παράλληλα το Υπουργικό αποφάσισε την παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων στους φοιτητές που δικαιούνται τέτοια και θα δοθούν στη βάση της μοριοδότησης που είχα χρησιμοποιηθεί την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 – 2018.

«Το χριστουγεννιάτικο δώρο θα δοθεί πολύ έγκαιρα, πριν τα Χριστούγεννα, κατανοώντας τις αυξημένες δαπάνες που υπάρχουν τις μέρες τον εορτών», ξεκαθάρισε η Υπουργός.